• Natuurwijn
  • 8,5
  • Bio

Nando Rebula Blue label

Primorska, Slovenië
Rebula
Wijnmaker Andrej is wereldberoemd om zijn oranje wijn. Als pionier begon hij op de grens tussen Slovenië en Italië met deze manier van natuurwijn maken. Zijn Rebula zit barstensvol structuur, textuur en tropisch fruit.

€ 23,99

op voorraad
Productnummer: VN055X

Nando Rebula Blue label

€ 23,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ik trad in de voetsporen van mijn opa, die ook wijnmaker was. Mijn interesse voor natuurwijnen was al vroeg gewekt. Op de middelbare landbouwschool studeerde ik oenologie en realiseerde me dat ik me niet aan heersende conventies in de wijnwereld wilde houden. Ik vind het een uitdaging om zo min mogelijk in te grijpen in de wijnkelder. Elke keer verloopt het proces weer iets anders, met steeds unieke smaken en wijnen als uitkomst. Het voelt soms alsof ik me overlever aan de natuur in plaats van deze probeer te beïnvloeden, dat geeft echt een kick!”

Andrej kristančič

8,5
8,5/10 punten – Harold Hamersma, De Grote Hamersma
“Vrij hoog in de zuren hangend, maar met kalmerende abrikozen en tabaksbladeren, en daardoor heel geschikt als begeleider van een bord vette koteletjes.” (2017 vintage)
Productinformatie
Wijnmaker Andrej Kristančič
Wijnhuis Nando
Druif rebula
Jaar 2021
Herkomst Primorska, Slovenië
Oogst per HA 30 hl/ha
Wijnstokken 10 jaar oud
Ondergrond flysch, mergel
Alcoholpercentage 12%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel mellow (droog, fruitig wit), natuurwijn (raw)
Smaakt naar perzik, sinaasappelschil
Lekker bij Aziatische rundertartaar
Primorska, Slovenië
Primorska ligt in het zuidwesten van Slovenië, net over de grens van het Italiaanse Friuli. Het is lastig te zeggen waar Italië ophoudt en Slovenië begint. Een deel van Andrejs wijngaarden ligt dan ook in Friuli. De bijzondere bodem noemen ze hier in lokaal dialect 'ponka'. Deze is rijk aan kalk, ijzer, mineralen en vulkanisch gesteente. Een perfecte ondergrond voor rebula. Deze druif geeft elegante wijnen met levendige zuren en een nootachtige smaak. Andrej werkt biologisch en de druiven worden handmatig geplukt. In dit geval vergisten de schillen van de druiven mee, daardoor krijgt de wijn een lichtoranje kleur met meer smaakstoffen en tannines dan in witte wijnen die op de gebruikelijke manier vergisten. Dit levert een spannende smaak op met een licht nootachtig bittertje in de afdronk. De wijn wordt ongefilterd en zonder toevoeging van sulfiet gebotteld.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.58 12
Miguel
Rotterdam | 10-07-2024
Verified buyer
Image 5

Pim
Amsterdam | 06-08-2021
Verified buyer
Image 5

-

Corinne
Amsterdam | 23-04-2020
Verified buyer
Image 5

-

Stef
AMSTERDAM | 27-09-2019
Verified buyer
Image 5

-

Lotte
Amsterdam | 19-05-2019
Verified buyer
Image 5

Wel zuur

Melvin
- | 01-06-2020
Verified buyer
Image 5

-

Michiel
Rotterdam | 25-04-2019
Verified buyer
Image 5

-

Werner
Amsterdam | 19-05-2019

A special wine with a lot of complexity and a lovely nose.

Simon
Amsterdam | 22-03-2019

intens, vol, fruitig, oranje

marian
noordwijk | 05-11-2021

-

4.58/5 12 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens