• Mellow
  • Bio

Moro della Genga Verdicchio

Marken, Italië
Verdicchio
Wijnboer Bruno maakt slechts één wijn. Zo kan hij al zijn aandacht besteden aan het maken van de ultieme Verdicchio. Vol rijp fruit, bloesem, citroenzest en die kenmerkende frisse finish blijkt zijn aanpak succesvol te zijn!

€ 13,29

op voorraad
Productnummer: ME975X

Moro della Genga Verdicchio

€ 13,29

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Mijn vader begon in 1970 met wijn maken op Croce del Moro, een heuvel gelegen in Rosaro. Dit is een van de 25 crus van Castelli di Jesi. Gelukkig hoef ik al het werk tegenwoordig niet meer in mijn eentje te doen, behalve mijn zonen Giorgio en Federico heb ik nu ook hulp van een kudde schapen die helpen met het onkruid te bestrijden. Ook zij genieten van de omstandigheden; uitzicht op zee en bescherming van de omliggende bergen."

Bruno cavallaro

Productinformatie
Wijnmaker Bruno Cavallaro
Wijnhuis Soc. Agricola Croce del Moro
Druif verdicchio
Jaar 2023
Herkomst Marken, Italië
Oogst per HA 50 hl/ha
Ondergrond kalksteen
Alcoholpercentage 13,5%
   
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel mellow (droog, fruitig wit)
Smaakt naar amandel, bloesem, citroenzest, mineraal, witte perzik
Lekker bij kabeljauw, pasta carbonara, salade caprese, topinamboer
Marken, Italië
De wijnstreek Marken is voor de witte Verdicchio wijnen op te delen in twee verschillende DOC-zones. De eerste is het hooggelegen Verdecchio di Matelica, maar bekender is eigenlijk het warmere, lager gelegen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Het gebied ligt in het hart van de regio Marche, tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee en is vernoemd naar de vele middeleeuwse kastelen (castelli) die de heuvels rondom de stad Jesi sieren. Het klimaat is hier ideaal voor wijnbouw, met warme zomers en koele nachten. De nabijheid van de Adriatische Zee zorgt voor een gematigde invloed, terwijl de heuvelachtige topografie bijdraagt aan de variatie in microklimaten. De bodem is voornamelijk klei- en kalkhoudend, wat bijdraagt aan de structuur en mineraliteit van de wijnen. Het wijnhuis van Bruno ligt in het subgebied Rosaro, vlakbij de stad Jesi. De ligging is hier ideaal, iets hoger, waardoor behalve frisse zeewinden, er ook veel frisheid voortkomt uit de bergen. Hierdoor zijn de wijnen uit Rosaro over het algemeen mineraler dan die uit de rest van Jesi.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens