• Blush
  • 91
  • Bio

Leonardo Bussoletti Brecciaro

Umbrië, Italië
Ciliegiolo
Wijnboer Leonardo heeft maar één grote liefde: de ciliegiolo druif. Deze lokale, bijna vergeten druif staat dankzij hem weer volop in de spotlight! Vol verleidelijk rood fruit en bloemen is het een echte showstopper. 

€ 20,99

op voorraad
Productnummer: SM945X

Leonardo Bussoletti Brecciaro

€ 20,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ik houd van de ciliegiolo druif, zo erg zelfs dat ik met de Universiteit van Milaan samenwerkte om in totaal 30 verschillende klonen van deze variëteit te identificeren. Het mooiste is dat al deze verschillende klonen gewoon in mijn wijngaarden aanwezig waren. Dit onderzoek zette mij aan tot het oprichten van de “Association of Ciliegiolo producers of Narni”, want alleen samen kunnen wij onze lokale held weer op de wereld kaart zetten.”

Leonardo bussoletti

91
91/100 - James Suckling
Red cherries, rose hips, orange peel and tomato leaves on the nose. It’s crunchy and fresh with a medium body, tight tannins and tangy acidity. Lots of energy.
Productinformatie
Wijnmaker Leonardo Bussoletti
Wijnhuis Leonardo Bussoletti
Druif ciliegiolo
Jaar 2022
Herkomst Umbrië, Italië
Oogst per HA 50 hl/ha
Ondergrond kalksteen, klei
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar aardbeien, granaatappel, kersen, rozen, salie
Lekker bij paddenstoelenrisotto, pasta arrabiata, pasta pesto
Umbrië, Italië
Umbrië roept bij velen waarschijnlijk beelden van het authentieke, ongerepte Italië op. Denk aan oude steden zoals Perugia en Assisi, omgeven door een groen en heuvelachtig landschap. Het is de enige wijnstreek in Italië die niet aan zee of een landgrens ligt. De streek ligt een beetje in de schaduw van de aangrenzende gebieden Toscane en Lazio. Toch gaat de geschiedenis van de wijnbouw in Umbrië duizenden jaren terug, de Etrusken plantten er de eerste stokken. De ciliegiolo druif is de moederdruif van de veel beroemdere sangiovese. De naam betekent ‘kleine kers’ in het Italiaans en slaat op het kers-achtige aroma van de wijnen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens