Fabrizio Vella Rosso
Kersen, rozen, drop, peper: er valt een hoop te ontdekken in deze natuurwijn van Fabrizio. Het is dan ook een blend van verschillende druivenrassen, die hij tegelijk oogst en perst. Een beetje hout geeft de wijn zijn zachte structuur.
€9.49
Product number:
LE881X
Fabrizio Vella Rosso
€9.49
- Free shipping from € 50,-
- For next-day delivery: order by 5 p.m. on business days
- Free returns in all stores
- Not satisfied, money back guarantee
About the winemaker
“Als trotse Siciliaan probeer wil ik heel graag laten zien hoe lekker mijn eiland is. Het eiland staat natuurlijk bekend om zijn vulkaan, maar er komen ook veel kalkbodems voor. Voor dit project koos ik enkele wijngaarden die hiervoor typerend zijn. Zo liggen ze op een hoogte tussen de 350-450 meter hoogte en waait er een frisse zeewind. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat ik een rijpe, aromatische en tegelijk frisse rode wijn kan maken.”
Fabrizio vella
Product information
Winemaker | Fabrizio Vella |
---|---|
Wine estate | Rallo Azienda Agricola |
Grape | field blend |
Year | 2023 |
Origin | Sicilië, Italy |
Harvest per hectare | 45 hl/ha |
Soil | clay & limestone |
Alcohol percentage | 12,5% |
Vine culture | biodynamic |
Tasting profile | natural wines (raw), smooth (smooth, round red) |
Tastes like | cherries, liqorice, pepper, roses |
Pair with | hamburger, polenta with mushrooms |
Sicilië, Italy
Sicilië is een bijzondere plek. Behalve voor de mooie stranden, de Etna of het lekkere eten, het is ook een wijngebied bij uitstek. De bodem is er uiteraard vol vulkanische mineralen, er staat een zeewind die in de winter verwarmend werkt en het is er zonnig. Minder bekend is dat het eiland meer dan 20 sub-regio’s heeft en het meer dan 65 inheemse druivenrassen. Het is dan ook niet raar dat het tegenwoordig erg populair is onder sommeliers vanwege de wijnen gemaakt van de lokale druivenrassen. In een van Fabrizio’s wijngaarden staan de verschillende druivenrassen kriskras door elkaar. Door ze als één soort te behandelen; op hetzelfde moment te oogsten, persen en fermenteren maakt hij er ook echt één wijn van, ten opzichte van het meer gebruikelijke achteraf blenden van de verschillende druivenrassen. Toch is dit proces al eeuwenoud en niet geheel ongebruikelijk. Zo staat het in Duitsland en Oostenrijk bekend als Gemischter Satz.
Reviews
Below you will find all the reviews about this wine. If we are sure that a review is written by a verified buyer, it is shown first and weighs more heavily in the average rating.
Login
3.5
2
Bert
Amsterdam | 11-01-2024
Thamar
Utrecht | 20-12-2023
3.5/5
2
Reviews
Frequently bought together
Try these wines!