• Deep
  • 94
  • Bio

Chateau Musar Gaston Hochar

Bekaavallei, Lebanon
Cabernet sauvignon, Carignan, Cinsault, Grenache, Merlot, Mourvèdre
Wine has been made in Lebanon's Bekaa Valley for 6,000 years. The iconic Château Musar enjoys global acclaim. Their wine only comes to market after 7 years of ageing, when it is perfectly ready to drink!

€30.36

No longer available

out of stock
Product number: CE100X
  • Free shipping from € 50,-
  • For next-day delivery: order by 5 p.m. on business days
  • Free returns in all stores
  • Not satisfied, money back guarantee
About the winemaker

“Je kan de Libanese Bekaavallei klimatologisch vergelijken met die van de Franse Bordeaux. Het is warm, maar niet te warm en er valt niet veel regen, maar wel voldoende. Daarom doen de van origine Franse druivenrassen het hier zo goed. De wijnen die wij maken zijn net als de Franse Bordeauxwijnen krachtig, maar zijn na lange hout- en kelderrijping precies op dronk als ze na 7 jaar op de markt komen, je kan ze overigens nog makkelijk 30 jaar lang laten liggen.”

Tarek sakr

92
92/100 punten - Tom Cannavan
“First a caveat that this was only a sample of Musar, delivered to me in a miniaturised bag-in-box type format, which I did not have a chance to open for a few days after it arrived, so notes and scores taken with that caveat please. It's a remarkably dense and deep young Musar, depth of colour with immediately plummy and smooth aromas, a little cherry lift coming through as well as some smoky, tobacco spice. In the mouth the sheer abundance of fruit is almost shocking: masses of ripe berries and plum again, the underpinning of the creamy and cedary oak, smooth, chocolate-dense tannins and very nice, pert acidity. This is a particularly generous and full Musar vintage, and could well be worth more than my modest 92 point score, which I will update when I have a chance to taste from a freshly opened bottle.” (2014 vintage) 
Product information
Winemaker Tarek Sakr
Wine estate Chateau Musar
Grape cabernet sauvignon, carignan, cinsault, grenache, merlot, mourvèdre
Origin Bekaavallei, Lebanon
Harvest per hectare 25 hl/ha
Grapevines 40 years old
Soil pebbles, slate
Vine culture organic
   
Tasting profile deep (bold, deep red)
Tastes like cassis, dark juicy fruit, herbs and spices
Bekaavallei, Lebanon
In de Libanese Bekaavallei wordt al sinds lang voor de Romeinse tijd wijn gemaakt. Na een meer dan duizend jaar durende alcoholische drooglegging als gevolg van de Islam begonnen de Jezuïeten in 1857 weer met wijnbouw. In 1930 richtte Gaston Hochar hier het wijnbedrijf Château Musar op. Toen viel Libanon nog onder Frans mandaat. Zijn zoon Serge heeft het bedrijf wereldwijde bekendheid gegeven door te kiezen voor een zeer unieke blend van druiven die hun oorsprong vinden in de Rhône en de Bordeaux. Musar kiest voor lange rijping op houten vaten en op fles voordat de wijn op de markt wordt gebracht. Het bedrijf bewaakt hiermee de unieke stijl van het huis.
Reviews
Below you will find all the reviews about this wine. If we are sure that a review is written by a verified buyer, it is shown first and weighs more heavily in the average rating.
4.59 39
Wim
RHENEN | 06-02-2021
Verified buyer
Image 5

Een mooie wijn maar te duur voor de kwaliteit.

Kevin
Amsterdam | 03-07-2021
Verified buyer
Image 5

-

Pim
Amsterdam | 29-04-2021
Verified buyer
Image 5

-

Christiaan
Den Haag | 19-02-2021
Verified buyer
Image 5

-

Koen
AMSTERDAM | 16-01-2021
Verified buyer
Image 5

-

Bogdan
AMSTERDAM | 13-12-2020
Verified buyer
Image 5

-

Peter
Amsterdam | 21-11-2020
Verified buyer
Image 5

-

Joost
IJMUIDEN | 14-11-2020
Verified buyer
Image 5

-

Charles
HOOFDDORP | 09-09-2020
Verified buyer
Image 5

-

Roderick
NOORDWIJK ZH | 11-07-2020
Verified buyer
Image 5

-

4.59/5 39 Reviews
Frequently bought together
Try these wines!