Winterse wijnspijs

Winterse wijnspijs

Het is volop winter. Buiten is het misschien koud, maar binnen wordt het zo gezellig mogelijk gemaakt. Samen op de bank met een deken, aan tafel met de kaarsen aan of voor de open haard. Bij gezelligheid hoort lekker eten én bij lekker eten hoort natuurlijk lekkere wijn! In de winter kies je niet snel voor een lichte rosé of een te frisse witte wijn, maar liever voor wat zwaardere wijnen. Winterse gerechten zijn zelf namelijk ook wat machtiger en kruidiger van smaak. Denk aan stamppotten, stoofpotjes en ovenschotels. Wij hebben een aantal winterse klassiekers voor jullie op een rijtje gezet en gematcht aan de juiste wijn om de winter aan huis compleet te maken.

Erwtensoep met roggebrood

Er gaat niets boven een pan zelfgemaakte erwtensoep met roggebrood en katenspek. Hét ultieme comfortfood voor de koude dagen. Het is een krachtige soep, wat vraagt om een krachtige witte wijn. De weissburgunder van Pfannebecker is zo’n wijn. Met z’n krachtige body, fruitige karakter en frisse mineralen maakt hij de soep nog lekkerder.

Hollandse hachee

Hachee is een klassieke winterse stoofschotel met draadjesvlees en ui. Een heerlijke gerecht met rijst of aardappelpuree, of gewoon op zichzelf! Een fruitige, kruidige rode wijn komt hierbij het beste tot zijn recht; probeer een primitivo of negroamaro.

Zuurkoolstamppot met spek

Het is weer tijd voor stamppot! Bij een gerecht met zurige en zoutige smaken kun je het beste gaan voor een droge witte wijn. Houd hierbij rekening met die zuren, want die moeten ook in de wijn terugkomen. Onze August Eser Riesling zal dit gerecht vanwege z’n rijpe fruittonen en mooie zuren absoluut naar een hoger niveau tillen!

Gegrilde groenteschotel

Lekker, gezond en makkelijk. Bij gegrilde groenten zijn best wat goede wijnopties te noemen, maar bij ons gaat de voorkeur uit naar een lichte pinot noir. Voor de echte rosé liefhebbers onder ons, bij dit gerecht kan je dat ook gewoon prima drinken! Kies dan wel voor een rijpe rosé, het liefst uit de Provence.

Kaasfondue

Een pot smeuige kaas met stokbrood, hmmm. Het is misschien wel één van de gezelligste gerechten dat er is. Een Duitse gutedel of een pinot blanc op tafel zijn uitstekende keuzes voor een avondje kaasfonduen met vrienden of familie.

De winter is zo gek nog niet, geniet ervan!
Het is volop winter. Buiten is het misschien koud, maar binnen wordt het zo gezellig mogelijk gemaakt. Samen op de bank met een deken, aan tafel met de kaarsen aan of voor de open haard. Bij gezelligheid hoort lekker eten én bij lekker eten hoort natuurlijk lekkere wijn! In de winter kies je niet snel voor een lichte rosé of een te frisse witte wijn, maar liever voor wat zwaardere wijnen. Winterse gerechten zijn zelf namelijk ook wat machtiger en kruidiger van smaak. Denk aan stamppotten, stoofpotjes en ovenschotels. Wij hebben een aantal winterse klassiekers voor jullie op een rijtje gezet en gematcht aan de juiste wijn om de winter aan huis compleet te maken.

Erwtensoep met roggebrood

Er gaat niets boven een pan zelfgemaakte erwtensoep met roggebrood en katenspek. Hét ultieme comfortfood voor de koude dagen. Het is een krachtige soep, wat vraagt om een krachtige witte wijn. De weissburgunder van Pfannebecker is zo’n wijn. Met z’n krachtige body, fruitige karakter en frisse mineralen maakt hij de soep nog lekkerder.

Hollandse hachee

Hachee is een klassieke winterse stoofschotel met draadjesvlees en ui. Een heerlijke gerecht met rijst of aardappelpuree, of gewoon op zichzelf! Een fruitige, kruidige rode wijn komt hierbij het beste tot zijn recht; probeer een primitivo of negroamaro.

Zuurkoolstamppot met spek

Het is weer tijd voor stamppot! Bij een gerecht met zurige en zoutige smaken kun je het beste gaan voor een droge witte wijn. Houd hierbij rekening met die zuren, want die moeten ook in de wijn terugkomen. Onze August Eser Riesling zal dit gerecht vanwege z’n rijpe fruittonen en mooie zuren absoluut naar een hoger niveau tillen!

Gegrilde groenteschotel

Lekker, gezond en makkelijk. Bij gegrilde groenten zijn best wat goede wijnopties te noemen, maar bij ons gaat de voorkeur uit naar een lichte pinot noir. Voor de echte rosé liefhebbers onder ons, bij dit gerecht kan je dat ook gewoon prima drinken! Kies dan wel voor een rijpe rosé, het liefst uit de Provence.

Kaasfondue

Een pot smeuige kaas met stokbrood, hmmm. Het is misschien wel één van de gezelligste gerechten dat er is. Een Duitse gutedel of een pinot blanc op tafel zijn uitstekende keuzes voor een avondje kaasfonduen met vrienden of familie.

De winter is zo gek nog niet, geniet ervan!