Ingrediënten:
- 2 blikken sardientjes in olie
- bakje zeekraal
- maizena
- frituurolie
- citroen
- peper
- zout
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 3-5 chilipepers (piri piri pepers zouden ideaal zijn, maar deze zijn lastig te vinden)
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- halve citroen
- 3 teentjes knoflook
- piri piri poeder
Instructies:
Verhit je olie in een pan of frituur tot 180 graden. Laat de sardienen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Rol ze daarna kort in de maizena en leg ze in de hete olie. Bak ze krokant in ongeveer 4 minuten. Haal de sardienen als ze krokant zijn uit de olie en laat ze uitlekken op een rekje of laagje keukenpapier.
Snijd voor de saus de pepers in grote stukken. Mocht je niet goed tegen pikant eten kunnen, kan je de zaadjes verwijderen. Voeg de stukken peper, de olijfolie, de knoflookteentjes, het sap van de citroen en de witte wijnazijn toe aan je keukenmachine of blender en maal dit fijn. De consistentie hoeft niet super fijn te zijn, ongeveer zoals die van sambal oelek. Voeg wat zout toe naar smaak. Probeer een goede balans van zuur, pikant en zout te vinden!
Spreid een bedje van de saus op een bord. Leg hier de zeekraal en de sardienen op. Sprinkel als finishing touch met wat citroensap en zeezout. Schenk de Vinho Verde in en eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 2 blikken sardientjes in olie
- bakje zeekraal
- maizena
- frituurolie
- citroen
- peper
- zout
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 3-5 chilipepers (piri piri pepers zouden ideaal zijn, maar deze zijn lastig te vinden)
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- halve citroen
- 3 teentjes knoflook
- piri piri poeder
Instructies:
Verhit je olie in een pan of frituur tot 180 graden. Laat de sardienen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Rol ze daarna kort in de maizena en leg ze in de hete olie. Bak ze krokant in ongeveer 4 minuten. Haal de sardienen als ze krokant zijn uit de olie en laat ze uitlekken op een rekje of laagje keukenpapier.
Snijd voor de saus de pepers in grote stukken. Mocht je niet goed tegen pikant eten kunnen, kan je de zaadjes verwijderen. Voeg de stukken peper, de olijfolie, de knoflookteentjes, het sap van de citroen en de witte wijnazijn toe aan je keukenmachine of blender en maal dit fijn. De consistentie hoeft niet super fijn te zijn, ongeveer zoals die van sambal oelek. Voeg wat zout toe naar smaak. Probeer een goede balans van zuur, pikant en zout te vinden!
Spreid een bedje van de saus op een bord. Leg hier de zeekraal en de sardienen op. Sprinkel als finishing touch met wat citroensap en zeezout. Schenk de Vinho Verde in en eet smakelijk!