Ooit in de prachtige stad Porto geweest? Vlak bij de imposante burg Ponte Dom Luis zit een piepklein restaurantje waar ik ooit Ameijoas a Bulhao Pato bestelde met een sprankelende Vinho Verde.
Noem het het ultieme vakantiegevoel, noem het een iets te rooskleurige herinnering – dit was de beste wijnspijscombinatie die ik ooit heb geproefd. Knoflook, rode peper, kokkels en een mandje brood. Dit is Portugal in optima forma. Dus ren naar de markt voor verse kokkels, naar één van onze winkels voor een fles Vinho Verde en droom met mij weg naar het prachtige Portugal…
AB Opção Vinho Verde Superior Beoordeeld met een 8,5 door De Grote Hamersma
Spattert, spettert en sprinkelt maar zonder dat het oppervlakkig wordt. Koele meloen, perzikvleug, zure appelcompote en een citruskneepje. Antonio (die A) en Bernardo (die B) hebben vinho verde in de vingers.
Ooit in de prachtige stad Porto geweest? Vlak bij de imposante burg Ponte Dom Luis zit een piepklein restaurantje waar ik ooit Ameijoas a Bulhao Pato bestelde met een sprankelende Vinho Verde.
Noem het het ultieme vakantiegevoel, noem het een iets te rooskleurige herinnering – dit was de beste wijnspijscombinatie die ik ooit heb geproefd. Knoflook, rode peper, kokkels en een mandje brood. Dit is Portugal in optima forma. Dus ren naar de markt voor verse kokkels, naar één van onze winkels voor een fles Vinho Verde en droom met mij weg naar het prachtige Portugal…
AB Opção Vinho Verde Superior Beoordeeld met een 8,5 door De Grote Hamersma
Spattert, spettert en sprinkelt maar zonder dat het oppervlakkig wordt. Koele meloen, perzikvleug, zure appelcompote en een citruskneepje. Antonio (die A) en Bernardo (die B) hebben vinho verde in de vingers.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gr. kokkels per persoon
- Bosje peterselie, of voor de liefhebber koriander
- Vers of gedroogd rood pepertje
- 2 teentjes knoflook
- Scheutje olijfolie
- 1 fles AB Opção Vinho Verde Superior
Instructies
Spoel de schelpjes af en check of er geen dode of gebroken schelpjes tussen zitten. Fruit in een laagje olijfolie de gehakte knoflook en een pepertje aan. Voeg de schelpjes toe en blus af met een scheutje wijn. Hak de peterselie fijn en strooi er over. Laat het geheel kort inkoken totdat de schelpjes helemaal open zijn. Hussel alles door elkaar en eetsmakelijk! Nu alleen nog de Vinho Verde uit de koelkast…
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gr. kokkels per persoon
- Bosje peterselie, of voor de liefhebber koriander
- Vers of gedroogd rood pepertje
- 2 teentjes knoflook
- Scheutje olijfolie
- 1 fles AB Opção Vinho Verde Superior
Instructies
Spoel de schelpjes af en check of er geen dode of gebroken schelpjes tussen zitten. Fruit in een laagje olijfolie de gehakte knoflook en een pepertje aan. Voeg de schelpjes toe en blus af met een scheutje wijn. Hak de peterselie fijn en strooi er over. Laat het geheel kort inkoken totdat de schelpjes helemaal open zijn. Hussel alles door elkaar en eetsmakelijk! Nu alleen nog de Vinho Verde uit de koelkast…
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!