Wijnspijs | Portugese Ameijoas a Bulhao Pato en Vinho Verde

Wijnspijs | Portugese Ameijoas a Bulhao Pato en Vinho Verde

Ooit in de prachtige stad Porto geweest? Vlak bij de imposante burg Ponte Dom Luis zit een piepklein restaurantje waar ik ooit Ameijoas a Bulhao Pato bestelde met een sprankelende Vinho Verde. 

Noem het het ultieme vakantiegevoel, noem het een iets te rooskleurige herinnering – dit was de beste wijnspijscombinatie die ik ooit heb geproefd. Knoflook, rode peper, kokkels en een mandje brood. Dit is Portugal in optima forma. Dus ren naar de markt voor verse kokkels, naar één van onze winkels voor een fles Vinho Verde en droom met mij weg naar het prachtige Portugal… 

 AB Opção Vinho Verde Superior Beoordeeld met een 8,5 door De Grote Hamersma 
Spattert, spettert en sprinkelt maar zonder dat het oppervlakkig wordt. Koele meloen, perzikvleug, zure appelcompote en een citruskneepje. Antonio (die A) en Bernardo (die B) hebben vinho verde in de vingers.  
Ooit in de prachtige stad Porto geweest? Vlak bij de imposante burg Ponte Dom Luis zit een piepklein restaurantje waar ik ooit Ameijoas a Bulhao Pato bestelde met een sprankelende Vinho Verde. 

Noem het het ultieme vakantiegevoel, noem het een iets te rooskleurige herinnering – dit was de beste wijnspijscombinatie die ik ooit heb geproefd. Knoflook, rode peper, kokkels en een mandje brood. Dit is Portugal in optima forma. Dus ren naar de markt voor verse kokkels, naar één van onze winkels voor een fles Vinho Verde en droom met mij weg naar het prachtige Portugal… 

 AB Opção Vinho Verde Superior Beoordeeld met een 8,5 door De Grote Hamersma 
Spattert, spettert en sprinkelt maar zonder dat het oppervlakkig wordt. Koele meloen, perzikvleug, zure appelcompote en een citruskneepje. Antonio (die A) en Bernardo (die B) hebben vinho verde in de vingers.  

Related products

Related products


Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!