Vandaag gaan we in gedachte naar ItaliĆ«, naar het noordelijke Piemonte om precies te zijn. Wijnmaker Alberto Ghibellini maakt daar een hagelfrisse en biologische Gavi di Gavi van cortese druiven. Dit jaar is zijn Gavi nog een beetje rijper dan die van vorig jaar. De warme nazomer heeft voor iets meer kracht en body gezorgd. Juist dit maakt deze Gavi di Gavi ideaal voor licht verteerbare zomerse gerechten van de barbecue. Het frisse zuurtje gaat geweldig bij het frisse van de groene prei ā en de lichtrijpe aromaās van zomerbloesem en noten pakken de romescosaus van gegrilde paprikaās perfect op!
Vandaag gaan we in gedachte naar ItaliĆ«, naar het noordelijke Piemonte om precies te zijn. Wijnmaker Alberto Ghibellini maakt daar een hagelfrisse en biologische Gavi di Gavi van cortese druiven. Dit jaar is zijn Gavi nog een beetje rijper dan die van vorig jaar. De warme nazomer heeft voor iets meer kracht en body gezorgd. Juist dit maakt deze Gavi di Gavi ideaal voor licht verteerbare zomerse gerechten van de barbecue. Het frisse zuurtje gaat geweldig bij het frisse van de groene prei ā en de lichtrijpe aromaās van zomerbloesem en noten pakken de romescosaus van gegrilde paprikaās perfect op!