Wijnspijs | Calamares en de onbekende Merseguera uit Alicante

Wijnspijs | Calamares en de onbekende Merseguera uit Alicante

Heb jij ooit van de Mersegueradruif gehoord? Toen wij deze nieuwe wijn ontdekte, moesten wij ook weer even de druivenencyclopedie induiken. Deze onbekende druif komt uit de D.O. Alicante en staat pal aan zee!

De verantwoordelijke wijnmaakster Ruth en Ana vertelde ons dat hun verfrissende Bajel Pirata (betekent: piratenschip) van inheemse Mersegueradruiven perfect past bij al het lekkers dat uit zee komt. Dat gingen wij uitproberen! Er staat namelijk niet voor niets ‘el poder del mar’ (de kracht van de zee) op het etiket. Bij de visboer haalden we verse inktvisringen (calamares) en een frisse citroenmayonaise is makkelijk zelf te maken. Proef jij met ons mee? Eet- en drinksmakelijk! 
Heb jij ooit van de Mersegueradruif gehoord? Toen wij deze nieuwe wijn ontdekte, moesten wij ook weer even de druivenencyclopedie induiken. Deze onbekende druif komt uit de D.O. Alicante en staat pal aan zee!

De verantwoordelijke wijnmaakster Ruth en Ana vertelde ons dat hun verfrissende Bajel Pirata (betekent: piratenschip) van inheemse Mersegueradruiven perfect past bij al het lekkers dat uit zee komt. Dat gingen wij uitproberen! Er staat namelijk niet voor niets ‘el poder del mar’ (de kracht van de zee) op het etiket. Bij de visboer haalden we verse inktvisringen (calamares) en een frisse citroenmayonaise is makkelijk zelf te maken. Proef jij met ons mee? Eet- en drinksmakelijk! 

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!