Onze wijnboeren ruimen op

Onze wijnboeren ruimen op

Het is sale! Of beter gezegd: het is tijd dat onze wijnboeren hun wijnkelder opruimen. En dat is nodig ook! Waarom? Ontdek het snel hieronder, want die redenen liggen eigenlijk heel erg voor de hand.

Opruiming van de kelder

Na de oogst verplaatst het werk van de wijngaard naar de kelder. Daar worden de druiven geselecteerd, geperst en het sap wordt overgepompt in vaten of tanks voor de fermentatie. Als de fermentatie voorbij is, krijgt de wijn nog even de tijd om tot rust te komen, voordat de wijn gebotteld wordt. Al die flessen nemen veel meer ruimte in beslag in de kelder dan de relatief compacte tanks en vaten. Hierdoor moet er letterlijk plaats gemaakt worden in de kelder voor de nieuwe jaargang. Het moment van bottelen is bij veel van onze wijnboeren aangebroken, dus hup eruit met die vorige jaargang!

Wijn jong drinken

We horen je denken: worden wijnen niet juist beter als ze rijpen? Is het niet beter om ze juist lang in die kelder te laten liggen? Dat was eigenlijk vooral vroeger het geval, maar ook zeker niet bij alle wijnen. In de vorige eeuw werden vooral dure rode wijnen gemaakt om weg te leggen en pas jaren later te openen. Hoewel er nog steeds wijnen gemaakt worden die baat hebben bij een lange rust in de kelder, hebben heel veel mensen tegenwoordig niet meer het geduld en geen wijnkelder ter beschikking om hierop te wachten. De meeste wijnen worden daarom niet gemaakt om te bewaren, maar vooral om lekker jong op te drinken.

Dit is daarom het moment om te genieten van deze sale wijnen!

Sale is dé kans om een voorraad wijn aan te leggen. Of je nu een chic diner hebt, een borrel met vrienden, liefdesverdriet of gewoon zin in wijn; voor elk van deze momenten vind je wel een lekkere wijn in onze sale. Kijk dus snel op onze website of kom langs in één van onze winkels en pak die korting!
Het is sale! Of beter gezegd: het is tijd dat onze wijnboeren hun wijnkelder opruimen. En dat is nodig ook! Waarom? Ontdek het snel hieronder, want die redenen liggen eigenlijk heel erg voor de hand.

Opruiming van de kelder

Na de oogst verplaatst het werk van de wijngaard naar de kelder. Daar worden de druiven geselecteerd, geperst en het sap wordt overgepompt in vaten of tanks voor de fermentatie. Als de fermentatie voorbij is, krijgt de wijn nog even de tijd om tot rust te komen, voordat de wijn gebotteld wordt. Al die flessen nemen veel meer ruimte in beslag in de kelder dan de relatief compacte tanks en vaten. Hierdoor moet er letterlijk plaats gemaakt worden in de kelder voor de nieuwe jaargang. Het moment van bottelen is bij veel van onze wijnboeren aangebroken, dus hup eruit met die vorige jaargang!

Wijn jong drinken

We horen je denken: worden wijnen niet juist beter als ze rijpen? Is het niet beter om ze juist lang in die kelder te laten liggen? Dat was eigenlijk vooral vroeger het geval, maar ook zeker niet bij alle wijnen. In de vorige eeuw werden vooral dure rode wijnen gemaakt om weg te leggen en pas jaren later te openen. Hoewel er nog steeds wijnen gemaakt worden die baat hebben bij een lange rust in de kelder, hebben heel veel mensen tegenwoordig niet meer het geduld en geen wijnkelder ter beschikking om hierop te wachten. De meeste wijnen worden daarom niet gemaakt om te bewaren, maar vooral om lekker jong op te drinken.

Dit is daarom het moment om te genieten van deze sale wijnen!

Sale is dé kans om een voorraad wijn aan te leggen. Of je nu een chic diner hebt, een borrel met vrienden, liefdesverdriet of gewoon zin in wijn; voor elk van deze momenten vind je wel een lekkere wijn in onze sale. Kijk dus snel op onze website of kom langs in één van onze winkels en pak die korting!