De druif gamay is onze ideale partner in crime bij zowel vis als vlees als paddenstoelen. Een soort multi-inzetbare kameleonwijn, die vanwege zijn zijdezachte tannines ook best koel gedronken kan worden. Drink deze natuurwijn van gamay eens bij in miso gegaarde kip, want je smaakpapillen slaan op hol en jij wilt nooit meer iets anders drinken bij kip van de slager!
De druif gamay is onze ideale partner in crime bij zowel vis als vlees als paddenstoelen. Een soort multi-inzetbare kameleonwijn, die vanwege zijn zijdezachte tannines ook best koel gedronken kan worden. Drink deze natuurwijn van gamay eens bij in miso gegaarde kip, want je smaakpapillen slaan op hol en jij wilt nooit meer iets anders drinken bij kip van de slager!
★ Sterwijn! Beoordeeld met een 9 door De Grote Hamersma
"Ben je met wit begonnen van de Dansaultjes, dan weet je wat je met rood te wachten staat. Onstuimige jubelgamay. Wild wapperende, druistige rouge. Alert, levendig, op zijn stoel wippend. Attentie: die heeft niet voor niets vier poten. 'Kippenpoten' is het antwoord. Lekker erbij. Koele kersjes, klare besjes, heldere taal. Gamay gevonden bij een echtpaar dat het ook zo goed voor heeft met de lokale chenin blanc." (2018 vintage)
Ingrediënten:
- Kleine kippenvleugels
- sesamzaadjes
- een bosje lente-ui
Voor de marinade:
- 1 eetlepel witte misopasta
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
- 2 eetlepels donkere soyasaus
- 2 tenen knoflook
Instructies:
Stop alle ingrediënten voor de marinade in een blender en mix tot er een gladde saus ontstaat. Marineer de kippenvleugels in deze saus (laat ze het liefst een nachtje in je koelkast staan). Verhit een grillpan of barbecue en grill de vleugels kort tot ze gaar en sappig zijn. Kwast eventueel nog wat marinade over de kip, terwijl ze aan het grillen zijn. Hak wat lente-uitje in ringetjes en strooi deze na het grillen samen met de geroosterde sesamzaadjes over de kip. Open de fles Dansault Volubilis Gamay en ga een geweldige avond tegemoet.
★ Sterwijn! Beoordeeld met een 9 door De Grote Hamersma
"Ben je met wit begonnen van de Dansaultjes, dan weet je wat je met rood te wachten staat. Onstuimige jubelgamay. Wild wapperende, druistige rouge. Alert, levendig, op zijn stoel wippend. Attentie: die heeft niet voor niets vier poten. 'Kippenpoten' is het antwoord. Lekker erbij. Koele kersjes, klare besjes, heldere taal. Gamay gevonden bij een echtpaar dat het ook zo goed voor heeft met de lokale chenin blanc." (2018 vintage)
Ingrediënten:
- Kleine kippenvleugels
- sesamzaadjes
- een bosje lente-ui
Voor de marinade:
- 1 eetlepel witte misopasta
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
- 2 eetlepels donkere soyasaus
- 2 tenen knoflook
Instructies:
Stop alle ingrediënten voor de marinade in een blender en mix tot er een gladde saus ontstaat. Marineer de kippenvleugels in deze saus (laat ze het liefst een nachtje in je koelkast staan). Verhit een grillpan of barbecue en grill de vleugels kort tot ze gaar en sappig zijn. Kwast eventueel nog wat marinade over de kip, terwijl ze aan het grillen zijn. Hak wat lente-uitje in ringetjes en strooi deze na het grillen samen met de geroosterde sesamzaadjes over de kip. Open de fles Dansault Volubilis Gamay en ga een geweldige avond tegemoet.
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!