Wijnspijs | Catalaanse Xató van Xavi en zijn Montsant

Wijnspijs | Catalaanse Xató van Xavi en zijn Montsant

Wij vroegen de wijnmaker van de Anexe Montsant – een bijzondere blend van Carignan, Grenache en Syrah – naar zijn favoriete recept bij zijn wijn. Rond carnaval wordt er in Catalonië en omgeving vaak Xató gegeten; een salade met ansjovis, (zwarte) olijven, tonijn en krulandijvie. De salade wordt besprenkeld met romesco-saus. De Cataloniërs kunnen ruzie krijgen over waar ze nu de beste Xató maken en er zijn heuse wedstrijden welke nu de beste is. Wij doken de keuken in en maakten Xavi’s familierecept. Lees en kook je mee?

Wij vroegen de wijnmaker van de Anexe Montsant – een bijzondere blend van Carignan, Grenache en Syrah – naar zijn favoriete recept bij zijn wijn. Rond carnaval wordt er in Catalonië en omgeving vaak Xató gegeten; een salade met ansjovis, (zwarte) olijven, tonijn en krulandijvie. De salade wordt besprenkeld met romesco-saus. De Cataloniërs kunnen ruzie krijgen over waar ze nu de beste Xató maken en er zijn heuse wedstrijden welke nu de beste is. Wij doken de keuken in en maakten Xavi’s familierecept. Lees en kook je mee?

Related products

Related products


Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!