5 praktische tips om een fles wijn snel te koelen

5 praktische tips om een fles wijn snel te koelen

“Neem jij een flesje uit de koelkast mee voor in het park? Nee, niets koud, echt niet?"Het kan zo maar gebeuren dat je spreekwoordelijk niet beslagen ten ijs komt! Geen zorgen, er zijn handige methodes om snel je fles wijn te koelen.

1. Freeze it, don’t forget it

In een kwartiertje je fles wijn koud? Het kan nog snel thuis voordat je vertrekt. Draai een theedoek om de fles en houd ‘m onder de kraan totdat ‘ie kletsnat is. Leg 'm in de vriezer en binnen een kwartiertje kan de kurkentrekker ten tonele komen. Door de vochtige doek koelt de fles direct en gelijkmatig. Vergeet de fles niet, want na een half uurtje zal de wijn bevriezen en de fles barsten. Dan ben je verder van huis, dus zet even een wekker! ;-)

2. IJskoud met zout

Haal ijsblokjes bij de supermarkt en gooi ze samen met een plens water in een emmer of wijnkoeler. Gaat dit niet snel genoeg? Strooi er dan flink wat keukenzout over! Door de chemische reactie met de ijsblokjes, zal het water sneller koud worden. Bovendien verlaagt het zout het vriespunt van het water, waardoor het nog kouder kan worden. Laat je vrienden wel weten dat er zout in de koeler zit, voor het geval iemand toch onverhoopt een ijsblokje bij zijn wijn gooit. Anders smaakt dat ene glaasje Albarinho wel erg ziltig…

3. Geen water bij de wijn, maar druiven

IJsklontjes in je wijn? UIT DEN BOZE! Ga voor stijl en vries een tros tafeldruiven in om in je glas te laten drijven. Het heeft dezelfde functie als ijsklontjes, maar je wijn wordt gelukkig niet waterig. Gebruik ongeveer 4 druiven per glas (steeltjes even verwijderen graag), vijf minuten wachten en nippen maar. Vergeet niet om de druiven er eerst met een schone lepel uit te halen. Drinkt wel zo prettig en daarna heb jij nog een gezonde snack!

4. De studentenmethode

Ooit in het park naast een groep studenten gezeten die om een zak diepvrieserwten heen zaten? Een zak ingevroren erwten is goedkoper dan een zak ijsblokjes bij de supermarkt en koelt ook prima een fles wijn! Dus ben jij iemand die op de kleintjes let? Koop dan een zak erwten om je wijn in te leggen. Kijk echter niet raar op als iedereen je met argusogen aan kijkt als je een gekoeld, groen besmeurd flesje bij je vrienden inschenkt.

5. Écht geen tijd? 

Geen zorgen, in al onze winkels staat een grote koelkast met elke fles wit, rosé of bubbel perfect op temperatuur, zodat jij alleen maar hoeft na te denken wat je er bij gaat eten...

Dus geniet van de zon, de zomer en onze zomerwijnen:

“Neem jij een flesje uit de koelkast mee voor in het park? Nee, niets koud, echt niet?"Het kan zo maar gebeuren dat je spreekwoordelijk niet beslagen ten ijs komt! Geen zorgen, er zijn handige methodes om snel je fles wijn te koelen.

1. Freeze it, don’t forget it

In een kwartiertje je fles wijn koud? Het kan nog snel thuis voordat je vertrekt. Draai een theedoek om de fles en houd ‘m onder de kraan totdat ‘ie kletsnat is. Leg 'm in de vriezer en binnen een kwartiertje kan de kurkentrekker ten tonele komen. Door de vochtige doek koelt de fles direct en gelijkmatig. Vergeet de fles niet, want na een half uurtje zal de wijn bevriezen en de fles barsten. Dan ben je verder van huis, dus zet even een wekker! ;-)

2. IJskoud met zout

Haal ijsblokjes bij de supermarkt en gooi ze samen met een plens water in een emmer of wijnkoeler. Gaat dit niet snel genoeg? Strooi er dan flink wat keukenzout over! Door de chemische reactie met de ijsblokjes, zal het water sneller koud worden. Bovendien verlaagt het zout het vriespunt van het water, waardoor het nog kouder kan worden. Laat je vrienden wel weten dat er zout in de koeler zit, voor het geval iemand toch onverhoopt een ijsblokje bij zijn wijn gooit. Anders smaakt dat ene glaasje Albarinho wel erg ziltig…

3. Geen water bij de wijn, maar druiven

IJsklontjes in je wijn? UIT DEN BOZE! Ga voor stijl en vries een tros tafeldruiven in om in je glas te laten drijven. Het heeft dezelfde functie als ijsklontjes, maar je wijn wordt gelukkig niet waterig. Gebruik ongeveer 4 druiven per glas (steeltjes even verwijderen graag), vijf minuten wachten en nippen maar. Vergeet niet om de druiven er eerst met een schone lepel uit te halen. Drinkt wel zo prettig en daarna heb jij nog een gezonde snack!

4. De studentenmethode

Ooit in het park naast een groep studenten gezeten die om een zak diepvrieserwten heen zaten? Een zak ingevroren erwten is goedkoper dan een zak ijsblokjes bij de supermarkt en koelt ook prima een fles wijn! Dus ben jij iemand die op de kleintjes let? Koop dan een zak erwten om je wijn in te leggen. Kijk echter niet raar op als iedereen je met argusogen aan kijkt als je een gekoeld, groen besmeurd flesje bij je vrienden inschenkt.

5. Écht geen tijd? 

Geen zorgen, in al onze winkels staat een grote koelkast met elke fles wit, rosé of bubbel perfect op temperatuur, zodat jij alleen maar hoeft na te denken wat je er bij gaat eten...

Dus geniet van de zon, de zomer en onze zomerwijnen: