• Blush
  • 9
  • Bio

Domaine Perol-Bien Élevé Beaujolais

Beaujolais, Frankrijk
Gamay
Net buiten Lyon ligt het gebied Pierre Dorées (de gouden stenen). In dit bijzondere stukje Beaujolais is Anthony inmiddels de 5e generatie wijnmaker. Zijn wijn is een echte fruitbom vol frambozen en kersen met tegelijk veel frisheid. Licht gekoeld het allerlekkerst!

€ 15,99

op voorraad
Productnummer: BL330X

Domaine Perol-Bien Élevé Beaujolais

€ 15,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Het voortzetten van het familiebedrijf was voor mij onvermijdelijk, omdat ik de kennis van mijn voorouders niet verloren wilde laten gaan. In 2013 heb ik het familiedomein overgenomen als de 5e generatie wijnmaker. Onze wijngaarden liggen in het hart van de Pierres Dorées (de gouden stenen) in de Beaujolais regio. Hier bewerken we onze wijngaarden sinds 2005 volledig biologisch, maar zorgen we ook voor onze kudde Salers koeien. Zij lopen hier vrij rond en helpen ons bij het krijgen van een nog betere biodiversiteit."

Anthony perol

9-
9- De Grote Hamersma
Vijfde generatie Perol doende in het hart van de Pierres Dorés, de gouden stenen. Sinds 2013, toen Anthony Perol het domein overnam, biodynamisch werkend. Dat levert een onbekommerde, bijna olijke gamay op die, ondanks zijn goede opvoeding, le bien élevé, strooit met bessen, kersen en kleine pruimen. Fijn ook dat we weer eens te maken hebben met een beaujolais met een leuk prijskaartje. Door de explosief gestegen populariteit van deze wijn gingen de laatste tijd de prijzen door het dak.
Productinformatie
Wijnmaker Anthony Perol
Wijnhuis Domaine Perol
Druif gamay
Jaar 2022
Herkomst Beaujolais, Frankrijk
Oogst per HA 35 hl/ha
Wijnstokken 35 jaar oud
Ondergrond klei, marmer, schalie, zandsteen
Alcoholpercentage 13%
   
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar aardbeien, framboos, grafiet, mineraal
Lekker bij Aziatische keuken, charcuterie, gevogelte
Beaujolais, Frankrijk
Hertog van Bourgondië Filips de Stoute was niet echt gecharmeerd van de gamay, omdat deze druif een bedreiging zou vormen voor zijn favoriete pinot noir. Onder het mom van ‘schadelijk voor de gezondheid’ verbande hij de gamay in 1395 uit de Bourgogne naar de zuidelijkere Beaujolais. Gelukkig hebben zijn opvolgers het hier niet bij laten zitten en maakte de gamay niet veel later zijn rentree. Niet geheel onverdienstelijk. Fris en fruitig, licht van kleur en met zomerse smaken en aroma’s van aardbeien, frambozen, kersen en soms zelfs banaan. Gamay is je ideale partner in crime bij een charcuterieplank in de zon of bij talloze gerechten. Een echte ‘cool climate fan’, die vanwege zijn zachte tannine ook nog eens koel gedronken kan worden.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.14 7
Susan
21-09-2023

Prachtige volle beaujolais smaakt naar meer . Hij kan het najaar seizoen met de stoof en stamppot gerechten makkelijk aan. Een aanrader die bij ons zelfs wel de huiswijn gaat worden

B.J.
REVIEW | 28-10-2024

Huisarts Ritz
REVIEW | 25-10-2024

Charlotte
REVIEW | 07-10-2023

Charlotte
REVIEW | 07-10-2023

Daniel
REVIEW | 05-06-2023

Daniel
REVIEW | 05-06-2023

4.14/5 7 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens