De stamppotten en stoofvlees komen ons inmiddels de oren uit, maar goed nieuws: het is lente!
De komst van de lente brengt niet alleen de eerste zonnestralen van het jaar met zich mee (al is de zon nog altijd erg schuw), ze brengt ook een hele reeks aan nieuwe producten. Precies dt maakt het meteen een van de leukste momenten om de keuken in te duiken. De producten zijn lokaal, verser en hebben meer smaak!
Natuurlijk zijn wij de beroerdste niet en helpen we je graag op gang met wat inspiratie. Hieronder hebben wij een aantal van onze eigen voorjaarsfavorieten op een rij gezet. Mét natuurlijk onze favoriete passende voorjaarswijnen erbij!
Asperges en Silvaner van Tobias
Het aspergeseizoen is elk jaar weer een moment om naar uit te kijken. Slechts enkele maanden per jaar zijn ze te verkrijgen. Gelukkig begint het seizoen dit jaar vroeg! Maar wat drink je nou bij dit witte goud? Wij adviseren een wijn met voldoende zuren zoals de Silvaner van Tobias Nagel. Hij maakt zijn silvaner in een oude steengroeve in het Duitse Franken. De frisse mineralen zijn een mooie tegenhanger bij de subtiel zoete asperge. Mocht je ze combineren met daslook? Nog beter! De wijn van Tobias bezit voldoende kruidigheid om ook met deze combinatie hand in hand te gaan.
Lam en rode Douro van João & Matt
De lente is ook het seizoen voor lamsvlees! Houd er wel rekening mee dat lamsvlees naar mate het jaar vordert ook sterker van smaak wordt. Nu is het juist heel delicaat en subtiel. Combineer lamsvlees met een wijn met mooi fruit, maar die ook de kruidigheid van het gerecht ondersteunt. Een goed voorbeeld is de Quinta da Pedra Alta Tinto. Wijnboeren João en Matt maken wijn in het Port gebied, de Douro-vallei. Hun wijn barst dan ook van de typische donkere cassis, bramen, laurier en rozemarijn. De mineraalrijke bodem geeft de wijn bovendien meer dan voldoende frisheid.
Groente quiche en Gavi di Gavi van Marina
De eerste zonnestralen zijn het perfecte moment om een lekkere groentequiche op tafel te zetten. Bonen, erwten, asperges, tomaten, prei; the sky is the limit! Waar je je quiche ook mee vult, ga voor een wijn met voldoende body. Dit jaar kiezen wij voor de Gavi di Gavi van wijnboer Marina. Haar wijn zit boordevol smaken van bloesem, witte perzik, verse citrus en mooie, frisse mineralen. Kortom, de smaken van de lente! Een heel elegante wijn, die toch genoeg body heeft om zelfs de meest kaas overladen quiche naar een hoger plan te tillen.
Luxe salade Lyonnaise met Beaujolais van Anthony
Fransen kunnen het als geen ander; een salade naar een hoger plan tillen. Ze vullen ‘m met spekjes, gevogelte, vis, kaas, eieren of een combinatie van alles. Wij kiezen deze lente voor de klassieke Franse salade “Lyonnaise”. Dit is een salade met krulsla, eieren, spekjes en een lekker pittige dressing van Franse mosterd. Het is eigenlijk een ideaal gerecht voor een zonnige picknick of tijdens de eerste lunch op het terras. Daar hoort natuurlijk ook een wijn uit de regio van Lyon bij; de Beaujolais van wijnboer Anthony. Zijn lichte rode wijn barst van de bosaardbeien, rijpe kersen, laurier en peper. Licht gekoeld is ‘ie nog lekkerder!
Benieuwd naar meer?
Bekijk voor nog veel meer tips onze wijnspijs survival gids of shop hier nog veel meer lentewijnen!
De stamppotten en stoofvlees komen ons inmiddels de oren uit, maar goed nieuws: het is lente!
De komst van de lente brengt niet alleen de eerste zonnestralen van het jaar met zich mee (al is de zon nog altijd erg schuw), ze brengt ook een hele reeks aan nieuwe producten. Precies dt maakt het meteen een van de leukste momenten om de keuken in te duiken. De producten zijn lokaal, verser en hebben meer smaak!
Natuurlijk zijn wij de beroerdste niet en helpen we je graag op gang met wat inspiratie. Hieronder hebben wij een aantal van onze eigen voorjaarsfavorieten op een rij gezet. Mét natuurlijk onze favoriete passende voorjaarswijnen erbij!
Asperges en Silvaner van Tobias
Het aspergeseizoen is elk jaar weer een moment om naar uit te kijken. Slechts enkele maanden per jaar zijn ze te verkrijgen. Gelukkig begint het seizoen dit jaar vroeg! Maar wat drink je nou bij dit witte goud? Wij adviseren een wijn met voldoende zuren zoals de Silvaner van Tobias Nagel. Hij maakt zijn silvaner in een oude steengroeve in het Duitse Franken. De frisse mineralen zijn een mooie tegenhanger bij de subtiel zoete asperge. Mocht je ze combineren met daslook? Nog beter! De wijn van Tobias bezit voldoende kruidigheid om ook met deze combinatie hand in hand te gaan.
Lam en rode Douro van João & Matt
De lente is ook het seizoen voor lamsvlees! Houd er wel rekening mee dat lamsvlees naar mate het jaar vordert ook sterker van smaak wordt. Nu is het juist heel delicaat en subtiel. Combineer lamsvlees met een wijn met mooi fruit, maar die ook de kruidigheid van het gerecht ondersteunt. Een goed voorbeeld is de Quinta da Pedra Alta Tinto. Wijnboeren João en Matt maken wijn in het Port gebied, de Douro-vallei. Hun wijn barst dan ook van de typische donkere cassis, bramen, laurier en rozemarijn. De mineraalrijke bodem geeft de wijn bovendien meer dan voldoende frisheid.
Groente quiche en Gavi di Gavi van Marina
De eerste zonnestralen zijn het perfecte moment om een lekkere groentequiche op tafel te zetten. Bonen, erwten, asperges, tomaten, prei; the sky is the limit! Waar je je quiche ook mee vult, ga voor een wijn met voldoende body. Dit jaar kiezen wij voor de Gavi di Gavi van wijnboer Marina. Haar wijn zit boordevol smaken van bloesem, witte perzik, verse citrus en mooie, frisse mineralen. Kortom, de smaken van de lente! Een heel elegante wijn, die toch genoeg body heeft om zelfs de meest kaas overladen quiche naar een hoger plan te tillen.
Luxe salade Lyonnaise met Beaujolais van Anthony
Fransen kunnen het als geen ander; een salade naar een hoger plan tillen. Ze vullen ‘m met spekjes, gevogelte, vis, kaas, eieren of een combinatie van alles. Wij kiezen deze lente voor de klassieke Franse salade “Lyonnaise”. Dit is een salade met krulsla, eieren, spekjes en een lekker pittige dressing van Franse mosterd. Het is eigenlijk een ideaal gerecht voor een zonnige picknick of tijdens de eerste lunch op het terras. Daar hoort natuurlijk ook een wijn uit de regio van Lyon bij; de Beaujolais van wijnboer Anthony. Zijn lichte rode wijn barst van de bosaardbeien, rijpe kersen, laurier en peper. Licht gekoeld is ‘ie nog lekkerder!
Benieuwd naar meer?
Bekijk voor nog veel meer tips onze wijnspijs survival gids of shop hier nog veel meer lentewijnen!