Wijnspijs | Klassieke asperges met Bussoletti

Wijnspijs | Klassieke asperges met Bussoletti

Het aspergeseizoen is weer begonnen. De meeste mensen zullen de asperges combineren met wijnen uit de Elzas of Riesling uit Duitsland. Terecht, want de zuren in deze wijnen zijn superlekker bij het witte goud. Bij Grapedistrict dachten we: dat kan spannender! Daarom hebben we een Italiaanse wijn uit Umbrië van wijnboer Leonardo Bussoletti voor je uitgezocht. Zijn Grechetto barst van de mineraliteit, romigheid en heeft frisse aroma's van citroenzest en verse groene kruiden. De ideale lentewijn bij asperges met zalm. What's not to love?
Het aspergeseizoen is weer begonnen. De meeste mensen zullen de asperges combineren met wijnen uit de Elzas of Riesling uit Duitsland. Terecht, want de zuren in deze wijnen zijn superlekker bij het witte goud. Bij Grapedistrict dachten we: dat kan spannender! Daarom hebben we een Italiaanse wijn uit Umbrië van wijnboer Leonardo Bussoletti voor je uitgezocht. Zijn Grechetto barst van de mineraliteit, romigheid en heeft frisse aroma's van citroenzest en verse groene kruiden. De ideale lentewijn bij asperges met zalm. What's not to love?

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!