Wijnspijs | Groenteshoarma met geweldige Riesling

Wijnspijs | Groenteshoarma met geweldige Riesling

In Amsterdam Oost zit een tentje waar ze vegetarische shoarma verkopen. Misschien is deze nog wel lekkerder dan die met shoarmavlees. Die moesten wij natuurlijk namaken! Knoflooksaus en tomatensalsa er bij en je hebt een makkelijke complete maaltijd, die ook nog eens enorm gezond is. Wat drink je daarbij? Riesling is een échte wijnspijskameleon en kan veel uiteenlopende gerechten hebben waar wat pit en verschillende smaken in zitten. Zet 'm goed koud en geniet van de smaakexplosie van pittig, een zuurtje, en het geweldige rieslingfruit!

Ingrediënten:

1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 rode uien
2 grote tomaten
25 gram shoarmakruiden
1 citroen
1 teen knoflook
200 ml yoghurt
3 takjes munt
4 pitabroodjes

Instructies:

Verwarm je oven voor op 200 graden en snij alle groente (aubergine, courgette, paprika en één tomaat en anderhalve ui) in grove stukken. Hou één tomaat en een halve ui apart. Leg de groente in een ovenschaal en hussel de shoarmakruiden goed door de groente. Plaats de ovenschaal 40 minuten in de voorverwarmde oven. 
Snipper de ui fijn en hak de tomaat in kleine blokjes. Voeg het sap van de citroen toe en meng de tomaat, ui en citroen in een klein bak.
Hak de knoflook en de munt fijn en voeg de yoghurt toe in een ander bakje.
Wanneer de groente bijna gaar zijn, kan je ook de pitabroodjes nog even 5 minuten in de oven laten garen. Serveer de groente in de broodjes en de saus en de tomatensalsa apart. Schenk je wijnglazen vol met steengoede riesling en het genieten kan beginnen. Eetsmakelijk!
In Amsterdam Oost zit een tentje waar ze vegetarische shoarma verkopen. Misschien is deze nog wel lekkerder dan die met shoarmavlees. Die moesten wij natuurlijk namaken! Knoflooksaus en tomatensalsa er bij en je hebt een makkelijke complete maaltijd, die ook nog eens enorm gezond is. Wat drink je daarbij? Riesling is een échte wijnspijskameleon en kan veel uiteenlopende gerechten hebben waar wat pit en verschillende smaken in zitten. Zet 'm goed koud en geniet van de smaakexplosie van pittig, een zuurtje, en het geweldige rieslingfruit!

Ingrediënten:

1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 rode uien
2 grote tomaten
25 gram shoarmakruiden
1 citroen
1 teen knoflook
200 ml yoghurt
3 takjes munt
4 pitabroodjes

Instructies:

Verwarm je oven voor op 200 graden en snij alle groente (aubergine, courgette, paprika en één tomaat en anderhalve ui) in grove stukken. Hou één tomaat en een halve ui apart. Leg de groente in een ovenschaal en hussel de shoarmakruiden goed door de groente. Plaats de ovenschaal 40 minuten in de voorverwarmde oven. 
Snipper de ui fijn en hak de tomaat in kleine blokjes. Voeg het sap van de citroen toe en meng de tomaat, ui en citroen in een klein bak.
Hak de knoflook en de munt fijn en voeg de yoghurt toe in een ander bakje.
Wanneer de groente bijna gaar zijn, kan je ook de pitabroodjes nog even 5 minuten in de oven laten garen. Serveer de groente in de broodjes en de saus en de tomatensalsa apart. Schenk je wijnglazen vol met steengoede riesling en het genieten kan beginnen. Eetsmakelijk!

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!