Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piemonte om precies te zijn. Wijnmaker Alberto Ghibellini maakt daar een hagelfrisse en biologische Gavi di Gavi van cortese druiven. Dit jaar is zijn Gavi nog een beetje rijper dan die van vorig jaar. De warme nazomer heeft voor iets meer kracht en body gezorgd. Juist dit maakt deze Gavi di Gavi ideaal voor licht verteerbare zomerse gerechten van de barbecue. Het frisse zuurtje gaat geweldig bij het frisse van de groene prei – en de lichtrijpe aroma’s van zomerbloesem en noten pakken de romescosaus van gegrilde paprika’s perfect op!
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piemonte om precies te zijn. Wijnmaker Alberto Ghibellini maakt daar een hagelfrisse en biologische Gavi di Gavi van cortese druiven. Dit jaar is zijn Gavi nog een beetje rijper dan die van vorig jaar. De warme nazomer heeft voor iets meer kracht en body gezorgd. Juist dit maakt deze Gavi di Gavi ideaal voor licht verteerbare zomerse gerechten van de barbecue. Het frisse zuurtje gaat geweldig bij het frisse van de groene prei – en de lichtrijpe aroma’s van zomerbloesem en noten pakken de romescosaus van gegrilde paprika’s perfect op!

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!