Heb jij ooit van de Mersegueradruif gehoord? Toen wij deze nieuwe wijn ontdekte, moesten wij ook weer even de druivenencyclopedie induiken. Deze onbekende druif komt uit de D.O. Alicante en staat pal aan zee!
De verantwoordelijke wijnmaakster Ruth en Ana vertelde ons dat hun verfrissende Bajel Pirata (betekent: piratenschip) van inheemse Mersegueradruiven perfect past bij al het lekkers dat uit zee komt. Dat gingen wij uitproberen! Er staat namelijk niet voor niets ‘el poder del mar’ (de kracht van de zee) op het etiket. Bij de visboer haalden we verse inktvisringen (calamares) en een frisse citroenmayonaise is makkelijk zelf te maken. Proef jij met ons mee? Eet- en drinksmakelijk!
Heb jij ooit van de Mersegueradruif gehoord? Toen wij deze nieuwe wijn ontdekte, moesten wij ook weer even de druivenencyclopedie induiken. Deze onbekende druif komt uit de D.O. Alicante en staat pal aan zee!
De verantwoordelijke wijnmaakster Ruth en Ana vertelde ons dat hun verfrissende Bajel Pirata (betekent: piratenschip) van inheemse Mersegueradruiven perfect past bij al het lekkers dat uit zee komt. Dat gingen wij uitproberen! Er staat namelijk niet voor niets ‘el poder del mar’ (de kracht van de zee) op het etiket. Bij de visboer haalden we verse inktvisringen (calamares) en een frisse citroenmayonaise is makkelijk zelf te maken. Proef jij met ons mee? Eet- en drinksmakelijk!
Ingrediënten
- 500 gram inktvisringen
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels cayennepeper
- 2 eieren
- 1 eetlepel vissaus
- 1 scheut witte azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 fles zonnembloemolie
- 2 citroenen
- 1 fles Bajel Pirata Merseguera
Instructies
De calamares:
Laat de inktvisringen een uur lang marineren in een losgeklopt ei en een eetlepel vissaus. Meng vervolgens de bloem en de cayennepeper in een schaaltje. Verhit een flinke hoeveelheid olie (of de friteuse) tot 180 graden. Haal de gemarineerde inktvisringen door de bloem en laat ze één voor één in de hete olie glijden om ze maximaal 2 minuten te frituren. Laat ze vervolgens even uitlekken op een bord met keukenpapier.
De citroenmayo:
Splits het eigeel van het eiwit en doe het eigeel in een kommetje – samen met het sap van 1 citroen, 1 eetlepel mosterd, en een scheutje azijn. Pak aan staafmixer en mix het geheel goed terwijl je al druppelend de olie er bij doet tot je een gladde mayonaise krijgt. Mocht je geen staafmixer hebben kan je de mayonaise ook met een garde opkloppen, dit vereist wel wat tijd en gespierde armen.
Serveer de gefrituurde calamares samen met de citroenmayonaise en een paar schijfjes citroen. Geniet er van!
Onze wijnboerenfamilie wordt steeds een beetje groter. Ben jij benieuwd welke nieuwe wijnen wij nog meer nieuw op het schap hebben staan? Bekijk ze allemaal hier!
Ingrediënten
- 500 gram inktvisringen
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels cayennepeper
- 2 eieren
- 1 eetlepel vissaus
- 1 scheut witte azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 fles zonnembloemolie
- 2 citroenen
- 1 fles Bajel Pirata Merseguera
Instructies
De calamares:
Laat de inktvisringen een uur lang marineren in een losgeklopt ei en een eetlepel vissaus. Meng vervolgens de bloem en de cayennepeper in een schaaltje. Verhit een flinke hoeveelheid olie (of de friteuse) tot 180 graden. Haal de gemarineerde inktvisringen door de bloem en laat ze één voor één in de hete olie glijden om ze maximaal 2 minuten te frituren. Laat ze vervolgens even uitlekken op een bord met keukenpapier.
De citroenmayo:
Splits het eigeel van het eiwit en doe het eigeel in een kommetje – samen met het sap van 1 citroen, 1 eetlepel mosterd, en een scheutje azijn. Pak aan staafmixer en mix het geheel goed terwijl je al druppelend de olie er bij doet tot je een gladde mayonaise krijgt. Mocht je geen staafmixer hebben kan je de mayonaise ook met een garde opkloppen, dit vereist wel wat tijd en gespierde armen.
Serveer de gefrituurde calamares samen met de citroenmayonaise en een paar schijfjes citroen. Geniet er van!
Onze wijnboerenfamilie wordt steeds een beetje groter. Ben jij benieuwd welke nieuwe wijnen wij nog meer nieuw op het schap hebben staan? Bekijk ze allemaal hier!
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!