Wijnspijs | Laurence's artisjok à la barigoule met kabeljauw

Wijnspijs | Laurence's artisjok à la barigoule met kabeljauw

Barigoule is in Nederland minder bekend, maar in de Provence een echte klassieker. Zoals bij veel provençaalse gerechten geldt: less is more. Zo ook bij barigoule. Het bestaat maar uit een paar ingrediënten: artisjokharten, ui, knoflook en kruiden gestoofd in bouillon en witte wijn. Wijninkoper Laurence zag echter zijn kans om er zijn eigen draai aan te geven. Om er een volwaardige maaltijd van te maken, voegde hij cherrytomaatjes, paprika, kappertjes en een mooi stukje vis toe. De combinatie met de Olbieta van Marco Abella maakt van dit gerecht een ultiem zomers feestje! Een heerlijk zonnig gerecht voor in de tuin, op het balkon of (dak)terras. 
Barigoule is in Nederland minder bekend, maar in de Provence een echte klassieker. Zoals bij veel provençaalse gerechten geldt: less is more. Zo ook bij barigoule. Het bestaat maar uit een paar ingrediënten: artisjokharten, ui, knoflook en kruiden gestoofd in bouillon en witte wijn. Wijninkoper Laurence zag echter zijn kans om er zijn eigen draai aan te geven. Om er een volwaardige maaltijd van te maken, voegde hij cherrytomaatjes, paprika, kappertjes en een mooi stukje vis toe. De combinatie met de Olbieta van Marco Abella maakt van dit gerecht een ultiem zomers feestje! Een heerlijk zonnig gerecht voor in de tuin, op het balkon of (dak)terras. 

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!