Het meest simpele recept voor een heerlijke pasta komt, grappig genoeg, niet uit Italië, maar uit Finland. Het recept van de Finse foodie Jenni Häyrinen werd zo’n enorme hit, dat er in heel Finland geen blok feta meer te krijgen was. Dat moesten wij natuurlijk ook proeven! Tomaten? Check! Feta dubbelcheck! Alleen nog een favoriete pasta en wat garnering toevoegen, en klaar is kees. Een kind kan de was doen. We kozen bij deze Finse pasta wel een Italiaanse wijn. De Verdicchio van wijnmaakster Stefania, die 9 van de 10 punten pakte in de Grote Hamersma. Want ook hij weet; kleine wijnmakers maken betere wijn! Wil je dat zelf ervaren? Lees en kook dan met ons mee.
Het meest simpele recept voor een heerlijke pasta komt, grappig genoeg, niet uit Italië, maar uit Finland. Het recept van de Finse foodie Jenni Häyrinen werd zo’n enorme hit, dat er in heel Finland geen blok feta meer te krijgen was. Dat moesten wij natuurlijk ook proeven! Tomaten? Check! Feta dubbelcheck! Alleen nog een favoriete pasta en wat garnering toevoegen, en klaar is kees. Een kind kan de was doen. We kozen bij deze Finse pasta wel een Italiaanse wijn. De Verdicchio van wijnmaakster Stefania, die 9 van de 10 punten pakte in de Grote Hamersma. Want ook hij weet; kleine wijnmakers maken betere wijn! Wil je dat zelf ervaren? Lees en kook dan met ons mee.
Sterwijn! Beoordeeld met een 9 in De Grote Hamersma
“Hoogst gelegen domein in Matelica, ook nog eens de hoogst aangeschreven regio in Verdicchio. Dan is het niet verwonderlijk dat wijnmaker Stefania hoge eisen stelt aan haar fruit. Die betalen zich uit. Koele witte besjes, zacht-zure bitters als van geraspte citroenschil, kwikzilverachtig en een koel krakende afdronk. Opvallend goed en opvallend goed geprijsd. Ook dat betaalt zich uit: Ster.“
Ingrediënten
- Flink wat rijpe cherrytomaatjes
- 1 blok feta
- Goede olijfolie
- Peper, zout
- Spaghetti of een andere favoriete pasta
- Voor de uitpakker: verse basilicum en eventueel een takje tijm
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de feta en de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met een flinke scheut goede olijfolie. Zet de timer van de oven op 30 minuten en kook ondertussen de pasta gaar in flink gezouten water. Schep daarna de pasta in de ovenschaal en hussel even goed met een vork, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Garneer de pasta eventueel met wat blaadjes basilicum en/of tijm en haal de Verdicchio van Stefania uit de koelkast. Eet- en drink smakelijk!
Sterwijn! Beoordeeld met een 9 in De Grote Hamersma
“Hoogst gelegen domein in Matelica, ook nog eens de hoogst aangeschreven regio in Verdicchio. Dan is het niet verwonderlijk dat wijnmaker Stefania hoge eisen stelt aan haar fruit. Die betalen zich uit. Koele witte besjes, zacht-zure bitters als van geraspte citroenschil, kwikzilverachtig en een koel krakende afdronk. Opvallend goed en opvallend goed geprijsd. Ook dat betaalt zich uit: Ster.“
Ingrediënten
- Flink wat rijpe cherrytomaatjes
- 1 blok feta
- Goede olijfolie
- Peper, zout
- Spaghetti of een andere favoriete pasta
- Voor de uitpakker: verse basilicum en eventueel een takje tijm
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de feta en de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met een flinke scheut goede olijfolie. Zet de timer van de oven op 30 minuten en kook ondertussen de pasta gaar in flink gezouten water. Schep daarna de pasta in de ovenschaal en hussel even goed met een vork, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Garneer de pasta eventueel met wat blaadjes basilicum en/of tijm en haal de Verdicchio van Stefania uit de koelkast. Eet- en drink smakelijk!
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!