Beoordeeld met een 8,5 door De Grote Hamersma
Ingrediënten:
- 4 kippendijen
- 1 halve flespompoen
- 3 eetlepels witte miso
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sushi-azijn (of andere zachte, niet te scherpe azijn)
- 1 duimlengte gember (fijngehakt)
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper (fijngehakt, met pitjes en al)
- 12 stengels lente-ui
- 8 stengels bimi
- 3 theelepels sesamzaad
- 1 fles Torre Vinaria Pecorino
Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Blancheer de bimi even kort in heet water en spoel daarna af met koud water. Stop de miso, gember, knoflook, azijn, gember en de rode peper in de blender en blend tot je een gladde saus hebt. Snijd de flespmpoen in parten en leg ze samen met de kippendij in een ovenschaal. Smeer alles goed in met het misomengsel. Zet de ovenschaal zo'n 35 minuten in het midden van de oven. Check elke 10 minuten of er niets aanbrandt en schep af en toe de saus om over de kip en de pompoen. Het laatste kwartiertje kan ook de bimi en de lente-uit erbij. Vergeet hier ook geen saus over te smeren. Pak een grote schaal en leg alles netjes op de schaal en strooi de sesamzaadjes over je gerecht. Open de fles Pecorino en eet smakelijk!
Beoordeeld met een 8,5 door De Grote Hamersma
Ingrediënten:
- 4 kippendijen
- 1 halve flespompoen
- 3 eetlepels witte miso
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sushi-azijn (of andere zachte, niet te scherpe azijn)
- 1 duimlengte gember (fijngehakt)
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper (fijngehakt, met pitjes en al)
- 12 stengels lente-ui
- 8 stengels bimi
- 3 theelepels sesamzaad
- 1 fles Torre Vinaria Pecorino
Instructies:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Blancheer de bimi even kort in heet water en spoel daarna af met koud water. Stop de miso, gember, knoflook, azijn, gember en de rode peper in de blender en blend tot je een gladde saus hebt. Snijd de flespmpoen in parten en leg ze samen met de kippendij in een ovenschaal. Smeer alles goed in met het misomengsel. Zet de ovenschaal zo'n 35 minuten in het midden van de oven. Check elke 10 minuten of er niets aanbrandt en schep af en toe de saus om over de kip en de pompoen. Het laatste kwartiertje kan ook de bimi en de lente-uit erbij. Vergeet hier ook geen saus over te smeren. Pak een grote schaal en leg alles netjes op de schaal en strooi de sesamzaadjes over je gerecht. Open de fles Pecorino en eet smakelijk!