Ook in de zomermaanden drink ik graag een glas rode wijn. Nu hoor ik je denken: rood in de zomer? Ja, zeker! En zeg je zomers rood, dan zeg je Domaine Perol-Bien Élevé Beaujolais. Door z’n frisse finish is deze wijn heel doordrinkbaar en kan je hem goed licht gekoeld drinken. Juist gekoeld laat deze Gamay van wijnboer Anthony zich van zijn beste kant zien. Anthony is inmiddels de 5e generatie wijnmaker. Het domein is al sinds 1912 in handen van de familie Perol.
Anthony staat sinds 2013 aan het roer van het wijnhuis. Alhoewel, wijnhuis? Het domein is meer een grote boerderij. Er worden hier namelijk ook Salers (runderen die vrij rondlopen over het landgoed) gehouden en alle voeding voor deze dieren wordt zelf geteeld. Het bedrijf was één van de pioniers op het gebied van biologische landbouw in de regio. De wijngaarden waren het laatste deel van het bedrijf dat de biologische certificering kreeg in 2005.
Het domein bevindt zich in de regio Pierres Dorées, dat ligt net buiten Lyon. Het is een bijzonder stukje Beaujolais, met een meer mediterraan klimaat dan de “De Gouden stenen” rest van de regio. Door het unieke klimaat in de Pierres Dorées wordt het ook wel ‘klein Toscane’ genoemd. De bodemsoort waar het gebied de naam aan te danken heeft, maakt het ideaal voor de wijnbouw. De stenen in de wijngaard beschermen de wijnranken tegen de zon en houden de warmte gedurende de nacht juist goed vast waardoor de druiven mooi geleidelijk rijpen.
De Gamay van Anthony is voor mij echt een voorbeeld van hoe mooi Gamay kan zijn. Behalve heel sappig, is deze wijn ook gestructureerd met veel rood fruit, bloemen en een mooie minerale afdronk. Lekker bij gerechten met tomaat, groentes van de barbecue en de zwoele zomerzon!
Ook in de zomermaanden drink ik graag een glas rode wijn. Nu hoor ik je denken: rood in de zomer? Ja, zeker! En zeg je zomers rood, dan zeg je Domaine Perol-Bien Élevé Beaujolais. Door z’n frisse finish is deze wijn heel doordrinkbaar en kan je hem goed licht gekoeld drinken. Juist gekoeld laat deze Gamay van wijnboer Anthony zich van zijn beste kant zien. Anthony is inmiddels de 5e generatie wijnmaker. Het domein is al sinds 1912 in handen van de familie Perol.
Anthony staat sinds 2013 aan het roer van het wijnhuis. Alhoewel, wijnhuis? Het domein is meer een grote boerderij. Er worden hier namelijk ook Salers (runderen die vrij rondlopen over het landgoed) gehouden en alle voeding voor deze dieren wordt zelf geteeld. Het bedrijf was één van de pioniers op het gebied van biologische landbouw in de regio. De wijngaarden waren het laatste deel van het bedrijf dat de biologische certificering kreeg in 2005.
Het domein bevindt zich in de regio Pierres Dorées, dat ligt net buiten Lyon. Het is een bijzonder stukje Beaujolais, met een meer mediterraan klimaat dan de “De Gouden stenen” rest van de regio. Door het unieke klimaat in de Pierres Dorées wordt het ook wel ‘klein Toscane’ genoemd. De bodemsoort waar het gebied de naam aan te danken heeft, maakt het ideaal voor de wijnbouw. De stenen in de wijngaard beschermen de wijnranken tegen de zon en houden de warmte gedurende de nacht juist goed vast waardoor de druiven mooi geleidelijk rijpen.
De Gamay van Anthony is voor mij echt een voorbeeld van hoe mooi Gamay kan zijn. Behalve heel sappig, is deze wijn ook gestructureerd met veel rood fruit, bloemen en een mooie minerale afdronk. Lekker bij gerechten met tomaat, groentes van de barbecue en de zwoele zomerzon!
Laurence
Als wijninkoper en voormalig sommelier vind ik het leuk om mensen te voorzien van verrassende maar vooral ook goede wijnspijs adviezen.
Laurence
Als wijninkoper van Grapedistrict laat ik jullie graag kennis maken met onze kleine wijnboeren.