De zomer is officieel begonnen! Wij zetten de BBQ aan voor het meest ultieme comfortfood: hamburgers. Mocht het toevallig regenen? Pak dan gewoon de grillpan er bij, want dit wil je niet missen. Wat je ook niet wilt missen, is de ultieme hamburgerwijn van wijnmaker Jorge. Hij maakt onder de Spaanse zon een geweldig Tempranillo. Deze wijn heeft de perfecte balans tussen donker fruit, zachte tannine en licht vanille. Dus hup! Open die fles en maak die ultieme hamburger!
De zomer is officieel begonnen! Wij zetten de BBQ aan voor het meest ultieme comfortfood: hamburgers. Mocht het toevallig regenen? Pak dan gewoon de grillpan er bij, want dit wil je niet missen. Wat je ook niet wilt missen, is de ultieme hamburgerwijn van wijnmaker Jorge. Hij maakt onder de Spaanse zon een geweldig Tempranillo. Deze wijn heeft de perfecte balans tussen donker fruit, zachte tannine en licht vanille. Dus hup! Open die fles en maak die ultieme hamburger!
Ingrediënten
- 500 gram half-om-halfgehakt
- 1 groot ei
- Paneermeel
- 1 grote witte ui
- Paar plakjes augurk
- Snufje nootmuskaat
- Mespuntje gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
- Cheddar
- Mayonaise
- Ketchup
- Mosterd
- 1 teen knoflook
- 1 flinke scheut olijfolie
- 4 verse broodjes
Instructies
Kruid het half-om-halfgehakt met peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat en voeg flink wat paneermeel, het eitje en de fijngehakte uit toe. Kneed het geheel in een grote kom en maak 4 gelijke gehaktballen. Druk deze plat onder een bakpapiertje tot je een dunne, grote hamburgerschijf hebt. Zet je barbecue aan of maak je grillpan heet en bak de burgers aan beiden kanten 5 minuten gaat (leg op het laatste moment een plakje cheddar op de burgers). Snij de knoflook heel fijn en maak een knolfookolietjes met olijfolie en flink wat peper. Smeer de gesneden kanten van het broodje in met deze olie en laat de broodjes even op de gesneden kanten knapperig worden op de barbecue of grillpan. Smeer flink wat mayonaise en mosterd op het onderste broodje en leg de hamburger er op. Garneer met augurk en een paar toefjes ketchup. Staat die Tempranillo al open? Eet- en drinksmakelijk!
Ingrediënten
- 500 gram half-om-halfgehakt
- 1 groot ei
- Paneermeel
- 1 grote witte ui
- Paar plakjes augurk
- Snufje nootmuskaat
- Mespuntje gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
- Cheddar
- Mayonaise
- Ketchup
- Mosterd
- 1 teen knoflook
- 1 flinke scheut olijfolie
- 4 verse broodjes
Instructies
Kruid het half-om-halfgehakt met peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat en voeg flink wat paneermeel, het eitje en de fijngehakte uit toe. Kneed het geheel in een grote kom en maak 4 gelijke gehaktballen. Druk deze plat onder een bakpapiertje tot je een dunne, grote hamburgerschijf hebt. Zet je barbecue aan of maak je grillpan heet en bak de burgers aan beiden kanten 5 minuten gaat (leg op het laatste moment een plakje cheddar op de burgers). Snij de knoflook heel fijn en maak een knolfookolietjes met olijfolie en flink wat peper. Smeer de gesneden kanten van het broodje in met deze olie en laat de broodjes even op de gesneden kanten knapperig worden op de barbecue of grillpan. Smeer flink wat mayonaise en mosterd op het onderste broodje en leg de hamburger er op. Garneer met augurk en een paar toefjes ketchup. Staat die Tempranillo al open? Eet- en drinksmakelijk!