Wij vroegen de wijnmaker van de Anexe Montsant – een bijzondere blend van Carignan, Grenache en Syrah – naar zijn favoriete recept bij zijn wijn. Rond carnaval wordt er in Catalonië en omgeving vaak Xató gegeten; een salade met ansjovis, (zwarte) olijven, tonijn en krulandijvie. De salade wordt besprenkeld met romesco-saus. De Cataloniërs kunnen ruzie krijgen over waar ze nu de beste Xató maken en er zijn heuse wedstrijden welke nu de beste is. Wij doken de keuken in en maakten Xavi’s familierecept. Lees en kook je mee?
Wij vroegen de wijnmaker van de Anexe Montsant – een bijzondere blend van Carignan, Grenache en Syrah – naar zijn favoriete recept bij zijn wijn. Rond carnaval wordt er in Catalonië en omgeving vaak Xató gegeten; een salade met ansjovis, (zwarte) olijven, tonijn en krulandijvie. De salade wordt besprenkeld met romesco-saus. De Cataloniërs kunnen ruzie krijgen over waar ze nu de beste Xató maken en er zijn heuse wedstrijden welke nu de beste is. Wij doken de keuken in en maakten Xavi’s familierecept. Lees en kook je mee?