Boter en room is in de Indiase keuken zeldzaam. De koe is namelijk heilig en wordt zo veel mogelijk met rust gelaten. Toch is de Butter Chicken enorm populair in India omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. En wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto natuurlijk. Niet uit India maar uit Portugal, om je vingers bij af te likken…
Boter en room is in de Indiase keuken zeldzaam. De koe is namelijk heilig en wordt zo veel mogelijk met rust gelaten. Toch is de Butter Chicken enorm populair in India omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. En wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto natuurlijk. Niet uit India maar uit Portugal, om je vingers bij af te likken…
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets in blokjes
- 250 ml slagroom
- 250 gr roomboter
- 1 grote witte ui
- 2 duimen verse geelwortel (kurkuma)
- 1 el kurkumapoeder
- 1 el garam massala
- 1 el chilipoeder
- 2 stengels citroengras
- 2 grote tenen knoflook
- 1 flinke hand Cashewnoten
- 1 blikje tomatenpulp
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 citroen
- 1 paar takjes koriander
- 4 kleine naanbroden
Instructies:
Hak de ui, de geelwortel, de cashews en de knoflook grof en stop ze in de blender. Als het een gladde currypasta is geworden, bak de pasta dan even flink aan in een flinke klont boter om de suikers in de ui te laten karameliseren.
Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en laat het even mee garen. Voeg het blikje tomatenpulp, de specerijen (garam massala, chilipoeder en kurkuma) en de gekneusde stengels citroengras toe en laat het geheel gerust een uurtje door pruttelen.
Zet ondertussen de oven aan en verwarm de naanbroden. Voeg de kip in blokjes, de slagroom én een flinke klont boter toe aan de saus en laat de saus flink koken totdat de kip gaar is. Haal de broden uit de oven en serveer de saus apart met de gehakte koriander en een gesneden citroentje als garnering!
Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets in blokjes
- 250 ml slagroom
- 250 gr roomboter
- 1 grote witte ui
- 2 duimen verse geelwortel (kurkuma)
- 1 el kurkumapoeder
- 1 el garam massala
- 1 el chilipoeder
- 2 stengels citroengras
- 2 grote tenen knoflook
- 1 flinke hand Cashewnoten
- 1 blikje tomatenpulp
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 citroen
- 1 paar takjes koriander
- 4 kleine naanbroden
Instructies:
Hak de ui, de geelwortel, de cashews en de knoflook grof en stop ze in de blender. Als het een gladde currypasta is geworden, bak de pasta dan even flink aan in een flinke klont boter om de suikers in de ui te laten karameliseren.
Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en laat het even mee garen. Voeg het blikje tomatenpulp, de specerijen (garam massala, chilipoeder en kurkuma) en de gekneusde stengels citroengras toe en laat het geheel gerust een uurtje door pruttelen.
Zet ondertussen de oven aan en verwarm de naanbroden. Voeg de kip in blokjes, de slagroom én een flinke klont boter toe aan de saus en laat de saus flink koken totdat de kip gaar is. Haal de broden uit de oven en serveer de saus apart met de gehakte koriander en een gesneden citroentje als garnering!
Eet smakelijk!
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!