Blog
Goed dat je hier bent! Op onze blog kom jij namelijk van alles te weten over wijn, interessante feitjes en vergroot jij jouw wijnspijs-kennis.
Wijnland Portugal: van Porto tot Douro, een reis door de wijngaarden
Wij nemen je mee door de verschillende Portugese wijnregio’s en de wijnen die deze streken voortbrengen!
13x onze favoriete wijnen voor de herfst
Dit zijn de favoriete herfstwijnen van onze Grapers!
De wijnfles en zijn uitstraling: wat zegt het?
De fles en z'n etiket is voor de wijnboer een communicatiemiddel. Wat zegt het over de wijn?
Meet the winemaker | Testalonga's Craig & Carla
Revolutionaire Zuid-Afrikaanse wijnmakers van natuurwijn!
Wijnspijs | wat drink je bij groenten?
Wijn bij groenten: dit zijn goede wijnspijs combinaties!
Meet the winemaker | Erwin Tinhof
Waren alle wijnen maar zo puur, elegant, spannend en gelaagd als die van Erwin Tinhof.
Wijnspijs | vegetarische paddenstoelenshoarma met Beaujolais
Een vegetarische match made in heaven!
Deze wijnen wil je in huis hebben!
Dit zijn de beste sale wijnen om je wijnvoorraad mee aan te vullen.
Dit weekend planten wij een boom voor elke aankoop!
Zo maken we de wereld samen wat groener!
Organiseer in 5 stappen je eigen wijnproeverij
Volg onze stappen en je hebt gegarandeerd een leuke avond!
Wijnoogst, het moment suprême
De oogsttijd is de belangrijkste tijd voor een wijnboer. Dit is het moment waarop alles samen moet komen!
Wijnspijs | Misokip uit de oven en Pecorino
De fruitige Pecorino van wijboer Gianni is een wijnspijs alleskunner!
Wijnspijs | Zomerse survivalgids
In deze gids vind jij de perfecte zomerse combinaties, waarmee je niet te lang in de keuken hoeft te staan
5 praktische tips om een fles wijn snel te koelen
Wij deden de ultieme test om het snelst een fles wijn koud te krijgen
Meet the winemaker | Anthony Perol
Volgens onze wijninkoper Laurence maakt wijnmaker Anthony de perfecte zomerse rode wijn!
Wijnspijs | Laurence's gyoza van langoustine en buikspek
Met oranje wijn gaat er een wijnspijs wereld voor je open
Wijnspijs | Eva's wild zwijn met witte asperges van de BBQ
Deze soepele rode wijn van Domaine de Pieblanc is de ideale BBQ wijn!
Wijnspijs | Laurence's artisjok à la barigoule met kabeljauw
In combinatie met de Olbieta is dit een heerlijk zonnig gerecht
Wijnspijs | Laurence's aspergesoep met Silvaner
Het witte goud + Silvaner = een combinatie waarvan je niet wist dat je het nodig had
Wijnspijs | Leonore's pittige tofu met Bussoletti rosé
Een spannende rosé verdient een spannend gerecht. Ontdek deze wijnspijs combinatie!
Wijnspijs | Charlie's Siciliaanse pasta
Een typische Siciliaanse pasta en een Siciliaanse rode wijn is een verrukkelijke combi
Wijnspijs | Tims Sardinhas Fritas met AB Vinho Verde
Deze Mediterraanse wijnspijs is fris, licht en perfect voor de zomer!
Wijnspijs | Vega(n) Sri Lankaanse auberginecurry en een Catalaanse blend
Deze witte wijn staat z'n mannetje bij verschillende kruiden en pittige pepers
De wijnspijs survivalgids | Check onze tips!
Het maken van de perfecte wijnspijs combinatie kan een opgave zijn. Check daarom deze gids!
Oranje wijn: trend of een blijvertje?
Oranje wijn, orange wine of op z’n Frans vin orange, maar wat is het eigenlijk?
Wijnspijs | Klassieke asperges met Bussoletti
Nu het aspergeseizoen in volle gang is, zoekt iedereen hard naar de perfecte aspergewijn!
Onze zoektocht naar de beste wijn
Ons assortiment is een selectie van de beste wijnen van kleine wijnboeren. Hoe we tot die selectie komen?
Ontdek onze nieuwe wijnen!
"Als je nooit iets nieuws probeert, word je vanzelf ouderwets."
Meet the winemaker | Charlotte & Adeline
Charlotte en Adeline maken rosé met de typische Provence verfrissing! Ontdek hun verhaal
Wijnspijs | Pizzaparty
Geen keukenprins(es) en toch indruk maken met wijnspijs-combinaties? Ga voor een pizzaparty!
Biologisch, eigenlijk heel logisch
De wijnwereld wordt duurzamer en verantwoorder, maar is biologische wijn nou beter?
Het familierecept van wijnboer Julien
Volgens Julien is dit het perfecte gerecht voor bij zijn Ju de Vie Rouge...
Wijnspijs | Gegrilde misokip met natuurwijn
Deze wijnspijs combinatie doen je smaakpapillen op hol slaan
Biologische wijn: wat is dat eigenlijk?
Elke wijn is toch een natuurproduct? Een begrijpelijke vraag: we leggen het je graag uit!
De beste sale wijnen volgens het hoofdkantoor
Moeite met kiezen tussen al die wijnen? Dit zijn onze tips!
Genieten met een budget!
On a budget? Dit is een heerlijke wijnspijscombi voor nog geen €5,- p.p.
Meet the winemaker | Jean Marie Haag
Jean Marie en zijn vrouw Myriam werken samen om de traditionele Elzas in een nieuw jasje te steken!
Hoe krijg je een rode wijnvlek weg?
Dit zijn de beste tips voor vervelende wijnongelukjes met rode wijn!
De werkwijze van een kleine wijnboer
Wijnboeren die werken vanuit een persoonlijke en duurzame overtuiging
Wijnspijs | Gnocchi met zongedroogde tomaat, spinazie en Refosco
Een Italiaans gerecht vraagt om een Italiaanse wijn
Wijnspijs | Bietenrisotto met geitenkaas en gekoelde rode natuurwijn
Het aardse van de bieten past perfect bij Château la Baronne Les Lanes
Wijnspijs | Super simpele pasta en steengoede verdicchio
Schenk bij deze simpele pasta de verdicchio van wijnboer Stefania
Wijnspijs | Catalaanse Xató van Xavi en zijn Montsant
Combineer deze twee heerlijkheden uit Catalonië
Wijnspijs | De ultieme hamburger met de Tempranillo van Jorge
Wijnboer Jorge maakt de beste hamburgerwijn
Meet the winemaker | Jesus ‘Chuchi’ Soto
Ontdek de drie wijnen van deze wijnboer uit ons assortiment
Familierecept | Mira rosé & ratatouille van de familie Pinot
Waan je als een god in Frankrijk met Pinot's groentestoof en rosé
Gekoeld rood is niet lelijk
Ook in de zomer kan je gewoon je favoriete rode wijn blijven drinken
Wijnspijs | Vegetarische paddenstoelenshoarma met Beaujolais
Dit is een vegetarische match made in heaven
Wijnspijs | Calamares en de onbekende Merseguera uit Alicante
Deze onbekende druif past perfect bij al het lekkers dat uit zee komt
Wijnspijs | Portugese Ameijoas a Bulhao Pato en Vinho Verde
Dit is Portugal in optima forma!
Wijnspijs | Mosselen met gekonfijte tomaat en Spaanse pansa blanca
Verfijnde Catalaanse trots met een stevige mosselpan
Hoe wordt jouw wijn gemaakt?
Voordat jij een wijn opent, heeft de boer al duizenden uren werk in die wijn gestopt..
Meet the makers | Yvonne & Martin Männer
Maak kennis met de wijnmakers én eigenaren van Weingut Blankenhorn!
Wijnspijs | Ratatouille (die uit de film) met rosé uit Aix-en-Provence
Een Provençaals recept met een rosé uit de Aix-en-Provence
Pablo en Paco Calatayud: De amforatovenaars
Wij supporten kleine wijnboeren met unieke wijnen!
Vergeet de grote Champagnehuizen, ga voor échte ambacht!
Welke Champagne moet je hebben? Wij leggen het even haarfijn voor je uit…
Wat is veganistische wijn?
Heb je er ooit bij stilgestaan dat wijn ook niet veganistisch kan zijn?
Wijnmaakster Catherine: “Ik werd ziek van mijn eigen bestrijdingsmiddelen”
Catherine wordt gezien als de pionier van de biologische wijnbouw
Wijnspijs | Frisse en pittige Merguezwraps met de Italiaanse rosato
Neem dit zomerrecept en de rosé mee naar het park, je bootje, tuin of balkon!
Wijnspijs | Zelfgemaakte broodjes en de Mala Fama van Felipe
Deze blend gaat geweldig bij zo'n rokerige burger
Wijnspijs | Pasta walnotenpesto met gamba's en grechetto
Terug van weggeweest: De grechetto van wijnmaker Leonardo!
Wijnspijs | Taco's met gefrituurde avocado en godello uit Bierzo
We horen je denken: gefrituurde avocado?
Natuurwijn, bocht of buitengewoon vocht?
Je ziet het overal op elke wijnkaart: natuurwijn! Wat is het en hoe komt het tot stand?
Wijnspijs | Groenteshoarma met geweldige Riesling
Riesling kan veel uiteenlopende gerechten aan. Zo ook deze groenteshoarma, een ware smaakexplosie!
Wijnspijs | Kruidenrisotto met kabeljauw en Australische chardonnay
Risotto en wijn, een hemelse combinatie!
Wijnspijs | Biet Wellington met Nieuw-Zeelandse pinot noir
De vegetarische versie van de Beef Wellington - met biet natuurlijk!
Wijnspijs | Voorjaarslam met l’Herbe Folle Rouge
Vier het voorjaar met lamsvlees en de superzachte en kruidige blend van onbekende druivenrassen.
De magie van wijnboer Magali, meesterblendster uit de Languedoc
Van één ding zijn wij zeker: kleine wijnboeren maken betere wijn! Met liefde gemaakt en met aandacht voor smaak.
Wijnspijs | Toscaanse pasta met Super Tuscan
Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit!
Wijnspijs | Coq au Vin met rode Chinon
Coq au Vin drink je met rode Chinon. Heerlijk Frans rood met een oud Frans boerengerecht. Bon appetit en santé!
Wijnspijs | Pekingeend en spätburgunder
Pekingeend en spätburgunder… ein ganz geile Kombination!
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.