Blog

Goed dat je hier bent! Op onze blog kom jij namelijk van alles te weten over wijn, interessante feitjes en vergroot jij jouw wijnspijs-kennis.

Winterse wijnspijs

Ontdek de perfecte wijnen voor bij winterse klassiekers

Wijnland Portugal: van Porto tot Douro, een reis door de wijngaarden

Wij nemen je mee door de verschillende Portugese wijnregio’s en de wijnen die deze streken voortbrengen!

13x onze favoriete wijnen voor de herfst

Dit zijn de favoriete herfstwijnen van onze Grapers!

De wijnfles en zijn uitstraling: wat zegt het?

De fles en z'n etiket is voor de wijnboer een communicatiemiddel. Wat zegt het over de wijn?

Meet the winemaker | Testalonga's Craig & Carla

Revolutionaire Zuid-Afrikaanse wijnmakers van natuurwijn!

Wijnspijs | wat drink je bij groenten?

Wijn bij groenten: dit zijn goede wijnspijs combinaties!

Meet the winemaker | Erwin Tinhof

Waren alle wijnen maar zo puur, elegant, spannend en gelaagd als die van Erwin Tinhof.

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!

Deze wijnen wil je in huis hebben!

Dit zijn de beste sale wijnen om je wijnvoorraad mee aan te vullen.

De perfecte bubbel voor oud & nieuw

In 5 simpele stappen ga je knallend het jaar uit!

Organiseer in 5 stappen je eigen wijnproeverij

Volg onze stappen en je hebt gegarandeerd een leuke avond!

Wijnoogst, het moment suprême

De oogsttijd is de belangrijkste tijd voor een wijnboer. Dit is het moment waarop alles samen moet komen!

Wijnspijs | Misokip uit de oven en Pecorino

De fruitige Pecorino van wijboer Gianni is een wijnspijs alleskunner!

Wijnspijs | Zomerse survivalgids

In deze gids vind jij de perfecte zomerse combinaties, waarmee je niet te lang in de keuken hoeft te staan

5 praktische tips om een fles wijn snel te koelen

Wij deden de ultieme test om het snelst een fles wijn koud te krijgen

Meet the winemaker | Anthony Perol

Volgens onze wijninkoper Laurence maakt wijnmaker Anthony de perfecte zomerse rode wijn!

Wijnspijs | Laurence's gyoza van langoustine en buikspek

Met oranje wijn gaat er een wijnspijs wereld voor je open

Wijnspijs | Eva's wild zwijn met witte asperges van de BBQ

Deze soepele rode wijn van Domaine de Pieblanc is de ideale BBQ wijn!

Wijnspijs | Laurence's artisjok à la barigoule met kabeljauw

In combinatie met de Olbieta is dit een heerlijk zonnig gerecht

Wijnspijs | Laurence's aspergesoep met Silvaner

Het witte goud + Silvaner = een combinatie waarvan je niet wist dat je het nodig had

Wijnspijs | Leonore's pittige tofu met Bussoletti rosé

Een spannende rosé verdient een spannend gerecht. Ontdek deze wijnspijs combinatie!

Wijnspijs | Charlie's Siciliaanse pasta

Een typische Siciliaanse pasta en een Siciliaanse rode wijn is een verrukkelijke combi

Wijnspijs | Tims Sardinhas Fritas met AB Vinho Verde

Deze Mediterraanse wijnspijs is fris, licht en perfect voor de zomer!

Wijnspijs | Vega(n) Sri Lankaanse auberginecurry en een Catalaanse blend

Deze witte wijn staat z'n mannetje bij verschillende kruiden en pittige pepers

De wijnspijs survivalgids | Check onze tips!

Het maken van de perfecte wijnspijs combinatie kan een opgave zijn. Check daarom deze gids!

Oranje wijn: trend of een blijvertje?

Oranje wijn, orange wine of op z’n Frans vin orange, maar wat is het eigenlijk?

Wijnspijs | Klassieke asperges met Bussoletti

Nu het aspergeseizoen in volle gang is, zoekt iedereen hard naar de perfecte aspergewijn!

Onze zoektocht naar de beste wijn

Ons assortiment is een selectie van de beste wijnen van kleine wijnboeren. Hoe we tot die selectie komen?

Wat is een jaargang?

Hoe werkt dat ook alweer precies? Wij leggen het je uit

Ontdek onze nieuwe wijnen!

"Als je nooit iets nieuws probeert, word je vanzelf ouderwets."

Meet the winemaker | Charlotte & Adeline

Charlotte en Adeline maken rosé met de typische Provence verfrissing! Ontdek hun verhaal

Wijnspijs | Pizzaparty

Geen keukenprins(es) en toch indruk maken met wijnspijs-combinaties? Ga voor een pizzaparty!

Biologisch, eigenlijk heel logisch

De wijnwereld wordt duurzamer en verantwoorder, maar is biologische wijn nou beter?

Het familierecept van wijnboer Julien

Volgens Julien is dit het perfecte gerecht voor bij zijn Ju de Vie Rouge...

Wijnspijs | Gegrilde misokip met natuurwijn

Deze wijnspijs combinatie doen je smaakpapillen op hol slaan

Biologische wijn: wat is dat eigenlijk?

Elke wijn is toch een natuurproduct? Een begrijpelijke vraag: we leggen het je graag uit!

De beste sale wijnen volgens het hoofdkantoor

Moeite met kiezen tussen al die wijnen? Dit zijn onze tips!

Genieten met een budget!

On a budget? Dit is een heerlijke wijnspijscombi voor nog geen €5,- p.p.

Geen alcohol nodig voor een goede wijn!

Dit zijn de lekkerste alcoholvrije opties

Meet the winemaker | Jean Marie Haag

Jean Marie en zijn vrouw Myriam werken samen om de traditionele Elzas in een nieuw jasje te steken!

Column | Freek & Gijs

Hoe kijken wij naar het nieuwe jaar?

Hoe krijg je een rode wijnvlek weg?

Dit zijn de beste tips voor vervelende wijnongelukjes met rode wijn!

Ontdek ons feestdagen assortiment

De beste kerstwijnen en de lekkerste bubbels

De werkwijze van een kleine wijnboer

Wijnboeren die werken vanuit een persoonlijke en duurzame overtuiging

Wijnspijs | Bietenrisotto met geitenkaas en gekoelde rode natuurwijn

Het aardse van de bieten past perfect bij Château la Baronne Les Lanes

De heetste oogst

Het zou zomaar de songtekst van Vintage 2022 kunnen zijn..

Wijnspijs | Super simpele pasta en steengoede verdicchio

Schenk bij deze simpele pasta de verdicchio van wijnboer Stefania

Wijnspijs | Catalaanse Xató van Xavi en zijn Montsant

Combineer deze twee heerlijkheden uit Catalonië

Meet the winemaker | Jesus ‘Chuchi’ Soto

Ontdek de drie wijnen van deze wijnboer uit ons assortiment

Familierecept | Mira rosé & ratatouille van de familie Pinot

Waan je als een god in Frankrijk met Pinot's groentestoof en rosé

Gekoeld rood is niet lelijk

Ook in de zomer kan je gewoon je favoriete rode wijn blijven drinken

Wijnspijs | Calamares en de onbekende Merseguera uit Alicante

Deze onbekende druif past perfect bij al het lekkers dat uit zee komt

De legende achter de Bulgaarse Mavruddruif

Bulgarije? Maken ze daar wijn? Jazeker!

Hoe wordt jouw wijn gemaakt?

Voordat jij een wijn opent, heeft de boer al duizenden uren werk in die wijn gestopt..

Meet the makers | Yvonne & Martin Männer

Maak kennis met de wijnmakers én eigenaren van Weingut Blankenhorn!

Wijnspijs | Ratatouille (die uit de film) met rosé uit Aix-en-Provence

Een Provençaals recept met een rosé uit de Aix-en-Provence

Pablo en Paco Calatayud: De amforatovenaars

Wij supporten kleine wijnboeren met unieke wijnen!

Vergeet de grote Champagnehuizen, ga voor échte ambacht!

Welke Champagne moet je hebben? Wij leggen het even haarfijn voor je uit…

Wat is veganistische wijn?

Heb je er ooit bij stilgestaan dat wijn ook niet veganistisch kan zijn?

Wijnmaakster Catherine: “Ik werd ziek van mijn eigen bestrijdingsmiddelen”

Catherine wordt gezien als de pionier van de biologische wijnbouw

Wijnspijs | Frisse en pittige Merguezwraps met de Italiaanse rosato

Neem dit zomerrecept en de rosé mee naar het park, je bootje, tuin of balkon!

Wijnspijs | Pasta walnotenpesto met gamba's en grechetto

Terug van weggeweest: De grechetto van wijnmaker Leonardo!

Natuurwijn, bocht of buitengewoon vocht?

Je ziet het overal op elke wijnkaart: natuurwijn! Wat is het en hoe komt het tot stand?

Wijnspijs | Groenteshoarma met geweldige Riesling

Riesling kan veel uiteenlopende gerechten aan. Zo ook deze groenteshoarma, een ware smaakexplosie!

Wijnspijs | Biet Wellington met Nieuw-Zeelandse pinot noir

De vegetarische versie van de Beef Wellington - met biet natuurlijk!

Wijnspijs | Voorjaarslam met l’Herbe Folle Rouge

Vier het voorjaar met lamsvlees en de superzachte en kruidige blend van onbekende druivenrassen.

De magie van wijnboer Magali, meesterblendster uit de Languedoc

Van één ding zijn wij zeker: kleine wijnboeren maken betere wijn! Met liefde gemaakt en met aandacht voor smaak.

Wijnspijs | Toscaanse pasta met Super Tuscan

Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit!

Wijnspijs | Coq au Vin met rode Chinon

Coq au Vin drink je met rode Chinon. Heerlijk Frans rood met een oud Frans boerengerecht. Bon appetit en santé!

Wijnspijs | Pekingeend en spätburgunder

Pekingeend en spätburgunder… ein ganz geile Kombination!

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.