La Collina dei Ciliegi Amarone della Valpolicella
Amarone, de koning van de Italiaanse wijnen! Door het indrogen van de druiven krijgt deze wijn enorm veel concentratie. Toch streeft wijnmaker Paolo juist naar elegantie en frisheid. Een heuse ballerina, maar wel met spierballen.
€ 47,99
Productnummer:
CE305X
La Collina dei Ciliegi Amarone della Valpolicella
€ 47,99
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
- Gratis retourneren in alle winkels
- Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer
“De Amarone is ongetwijfeld het vlaggenschip van ons wijnhuis. Het is ook de reden dat mijn partner Massimo en ik ooit samen besloten wijn te gaan maken. Na veel proeven besloten wij in 2005 onze stoute schoenen aan te trekken en maakten een kleine oplage Amarone, die we door de strenge regels pas 4 jaar later mochten verkopen. We hadden toen nooit durven dromen dat onze wijnen over de hele wereld verkocht zouden gaan worden.”
Paolo posenato
Productinformatie
Wijnmaker | Paolo Posenato |
---|---|
Wijnhuis | La Collina dei Ciliegi |
Druif | corvina, corvinone, rondinella |
Jaar | 2019 |
Herkomst | Veneto, Italië |
Oogst per HA | 80 hl/ha |
Wijnstokken | 8 jaar oud |
Ondergrond | kalk, klei, leisteen |
Alcoholpercentage | 15% |
Wijnbouw | duurzaam |
Smaakprofiel | deep (stevig, diep rood) |
Smaakt naar | balsamico , cacao, kersen, pruimen, rozen |
Lekker bij | hazenpeper, ossobuco, wilde eend |
Veneto, Italië
Veneto ligt in het noordoosten van Italië en is één van de meest bekende wijnstreken van het land. Wat het gebied zo mooi maakt, is de grote verscheidenheid aan wijnen die je hier aantreft. Zo is Veneto het thuis van de beroemde Prosecco bubbels, maar ook van de witte Soave en Lugana wijnen. Ook met rode wijnen kun je hier als wijnliefhebber je hart ophalen. De beroemde Valpolicella en Amarone wijnen komen hier namelijk ook vandaan. De beste en meest beroemde rode wijnen uit deze regio worden veelal gemaakt via de Appassimento methode. Zo ook de Amarone wijnen. Dit is een manier van wijnmaken waarbij de druiven laat geoogst worden, om vervolgens nog enkele weken in te drogen. Traditioneel gezien gebeurt dit op zolder van het wijnhuis. Hierdoor verdampt wel 40% van het vocht uit de druiven, maar worden de aroma’s in de druiven versterkt. Het resulteert in wijnen met veel concentratie, maar met een prachtig zachte structuur. Het is niet voor niets dat de wijnen wereldberoemd zijn geworden.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Aanmelden
4
2
Richard
REVIEW | 28-02-2023
Verified buyer
Nelssy
REVIEW | 17-07-2023
4/5
2
reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens